Мерiя Львову визначилась iз конкурсним завданням на меморiальний комплекс вiйськових поховань

Мерiя Львову визначилась iз конкурсним завданням на меморiальний комплекс вiйськових поховань

Робоча група з напрацювання плану впорядкування меморiального комплексу вiйськових поховань Героїв України на вулицi Мечникова визначилась з фiнальним технiчним завданням для архiтектурного конкурсу на кращу проектну пропозицiю меморiального комплексу. Сам конкурс планують оголосити вже наступного мiсяця.

“На засiданнi робочої групи було обговорено фiнальнi деталi завдання, що буде виноситися на конкурс. Одним iз питань було включення в проектований комплекс мiжконфесiйної молитовної зали – каплицi. Крiм того було обговорено питання вигляду намогильних плит для загиблих захисникiв-представникiв рiзних релiгiйних конфесiй. Хоча частка таких поховань є незначною, проте умовами конкурсу передбачено розроблення окремих видiв намогильних споруд для таких поховань. Також було обговорено питання влаштування колумбарiю та репрезентацiї, яка б вводили вiдвiдувачiв у контекст росiйської-української вiйни. Для цього в межах комплексу передбачається влаштування iнформацiйної споруди, котра слугуватиме iнфо-центром, що розповiдатиме про контекст росiйської-української вiйни та iсторiю мiсця. Не менш важливим в обговореннi було питання паркування вiдвiдувачiв комплексу, для чого було запропоновано сформувати мiсця для автомобiлiв спецтехнiки, таких як карети швидкої допомоги та автобуси, якi є частиною похоронної процесiї, а також виокремлення мiсць для невеликої кiлькостi автомобiлiв”, – розповiв Антон Коломєйцев, головний архiтектор Львова.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, робоча група завершила обговорення остаточних деталей конкурсного завдання щодо меморiального комплексу, а далi управлiнням архiтектури та урбанiстики буде сформовано фiнальну програму та умови для оголошення конкурсу. Оголошення конкурсу та початок реєстрацiї планується в сiчнi 2024 р. Результати конкурсу очiкуються в серединi березня наступного року.
До робочої групи належать представники рiзних пiдроздiлiв Львiвської мiської ради, музею “Личакiвський цвинтар”, Нацiональної академiї сухопутних вiйськ iм. П. Сагайдачного, Iнституту археографiї Академiї наук України, Львiвської академiї мистецтв, рiзних громадських органiзацiй, духовенство, iсторики та депутати.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *