Меценати будують мiстечко пiд Києвом для тих, хто втратив житло

Меценати будують мiстечко пiд Києвом для тих, хто втратив житло

У селi Тарасiвка в передмiстi Києва за кошти меценатiв спорудили новий район для людей, якi втратили свої домiвки через вiйну. 19 жовтня його вiдвiдав президент Володимир Зеленський, повiдомив Офiс президента.

“Мiстечко Гансена” будує компанiя Wasatch Group у партнерствi з благодiйною органiзацiєю To Ukraine with love.  Засновник Wasatch Group Делл Лой Гансен показав гостям мiстечко, кiлька квартир та один iз будинкiв, що повнiстю готовий до зустрiчi мешканцiв. Меценат розповiв про реалiзацiю проекту та про подальшi плани розбудови Тарасiвки, повiдомляє Liga.
“Мiстечко Гансена” займає площу 9 га. У готових квартирах є меблi, побутова технiка, текстиль та подарунковi пакунки з наборами посуду. Помешкання типовi, мають вiд двох до п’яти кiмнат i можуть вмiстити родини iз п’яти-шести осiб. Також тут планують облаштувати квартири для дитячих будинкiв сiмейного типу.
На територiї мiстечка буде збудовано школу на 600 учнiв, дитячий садок на 70 малюкiв, бiблiотеку, публiчнi простори, кухню, тощо.
“Я робитиму все, що зможу. Радий, що маю шанс працювати з прекрасними людьми в цiй прекраснiй країнi. Україна зараз бореться за демократiю всього свiту”, – сказав Делл Лой Гансен.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, житло в мiстечку надаватимуть тимчасово на безоплатнiй основi внутрiшньо перемiщеним українцям, якi втратили свої помешкання внаслiдок вiйни, членам сiмей загиблих вiйськових, iнвалiдам вiйни, тощо.
Проект реалiзовуватиметься в чотири черги. Плануєтья, що на першому етапi до 80 квартир у мiстечку заселяться 350 осiб.
Загалом проект передбачає надання осель для 450 родин.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *