Найвищу в Європі модульну житлову будівлю збудували У Лондоні (ФОТО)

Найвище в Європі
модульне житло

В лондонському районі Кройдон звели 163-метровий хмарочос, який вважається найвищим у Європі модульним житловим будинком, повідомляє Dezeen.

Будівля під назвою “College Road” складається з двох суміжних 50- і 35-поверхових веж, які огорнуті складчастим керамічним фасадом. Хмарочос був зведений із 1725 об’ємних модульних одиниць, що були розміщені навколо бетонного стрижня.

HTA Design прагнула створити будівлю, яка б використовувала модульну конструкцію, але виглядала б подібно до архітектурної спадщини Кройдона. Геометричний дизайн будівлі був створений завдяки забудовам, зведеними у південному Лондоні в 1950-х і 60-х роках, зокрема бруталістська NLA Tower Ріхарда Зайферта.

Нижча вежа комплексу вміщає 120 квартир – це доступне житло. У вищій вежі – 817 квартир для оренди й інші приміщення, такі як студія для запису подкастів, спа з сауною, тренажерний зал, коворкінг і сад на даху.

“Кожен аспект забудови був розроблений, щоб запропонувати мешканцям найбільш зручний для життя приватний простір, а також мати можливість безкоштовно користуватися справді фантастичними комунальними зручностями”, – зазначив генеральний директор HTA Design Саймон Бейлісс.

Щоб створити візуально привабливий вуличний ландшафт, будівлю на рівні вулиці задекорували 14 000 глазурованими плитками, які створив дизайнер Адам Натаніель Фурман.

Плитки мають тривимірну форму шеврона й ромба, вони створюють градієнт, що переходить від блакитного у нижній частині стовпців до білого у верхній частині.

 

 


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Siba Tech – інноваційна водостічна система від Ruukki


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Фото: Apex Drone, Taran Wilkhu, Richard Downer

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *