Британський мільярдер Джим Реткліфф готовий заплатити $1,5 млрд за 25% акцій Манчестер Юнайтед

Відмова катарської групи купляти Манчестер Юнайтед» відкриває шлях британському мільярдеру Джиму Реткліффу до того, щоб зрештою отримати контроль над легендарним футбольним клубом.

Голова Ineos Джим Реткліфф заплатив би понад $1,5 млрд за 25% акцій Manchester United Plc, якби його пропозиція була прийнята родиною Глейзер, яка контролює клуб.

Умови пропозиції Реткліфф припускають, що оцінка «Манчестер Юнайтед» становить близько $6,5 млрд, не рахуючи його чистого боргу більш ніж у $600 млн.

Це трохи вище, ніж пропозиція катарського шейха Джассіма бен Хамада Аль Тані за 100% акцій клубу Прем’єр-ліги. Наразі «Манчестер Юнайтед» оцінюється фондовим ринком у $3,3 млрд.

Нещодавно шейх Джасім повідомив сім’ї Глейзерів, що більше не підвищуватиме свою ставку. Глейзери ще не досягли угоди з Реткліффом, і переговори можуть тривати щонайменше до кінця місяця.

Сім’я Глейзеров, яка заробила статки на нерухомості, роздрібній торгівлі та охороні здоров’я, а також володіє командою НФЛ «Тампа-Бей Бакканірс», купила команду за $960 млн у 2005 році. Шестеро нащадків американського бізнесмена Малкольма Глейзера, який помер у 2014 році, разом контролюють 96% голосуючих акцій «Манчестер Юнайтед».

Структура угоди, яку запропонував Реткліфф, дозволить членам сім’ї Глейзер, а також іншим акціонерам частково отримати кошти.

Реткліфф заснував Ineos у 1998 році і є головою та головним виконавчим директором хімічної групи з часткою у дві третини. Forbes оцінює статки Реткліффа в $18,7 млрд.

Британський мільярдер не новачок у спортивному бізнесі. Ineos володіє французьким клубом Ліги 1 «Ніцца», клубом швейцарської Суперліги «Лозанна-Спорт» та співпрацює з партнерським клубом Racing Club Abidjan із Ліги Один Кот-д’Івуару.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *