Нестача робiтникiв гальмує вiдбудову Київської областi

Нестача робiтникiв гальмує вiдбудову Київської областi

Основна проблема у вiдбудовi Київської областi – вiдставання у зв’язку з нестачею робiтникiв через недостатню кiлькiсть самих будiвельникiв або економiю пiдрядних органiзацiй на робочiй силi. Про це повiдомив голова Київської обласної вiйськової адмiнiстрацiї Руслан Кравченко.

“Пiсля проведення комiсiйних перевiрок процесу вiдбудови основна проблема, яку ми виявили, – це вiдставання вiд тижня до мiсяця у зв’язку з нестачею працiвникiв. На це є двi причини – нестача самих будiвельникiв, тому що багато хто пiшов на фронт захищати Україну, та економiя пiдрядних органiзацiй на робочiй силi”, – сказав Кравченко.
Вiн зауважив, що невеликi проблеми були виявленi i з якостi вiдбудови, але їх дуже мало – до 1%. За його словами, велика кiлькiсть цих проблем виправляється за два-три днi, i вони, здебiльшого, некритичнi, повiдомляє Property Times.
Кравченко зазначив, що якщо проблеми критичнi, то Київська ОВА дає шанс пiдрядникам виправитися за декiлька тижнiв або мiсяць. Начальник КОВА пiдкреслив, що деякi пiдрядники чують зауваження i пiсля них вiдбуваються потрiбнi змiни.
“Якщо ми будемо розривати договiр, ми повертаємось до тендерної процедури, яка триває не менше 14 днiв. Потiм якщо iнша пiдрядна органiзацiя програла, вона може подати скаргу до держаудиту. Держаудит уже проводить свiй монiторинг, який триває не менше 10 днiв. Антимонопольний комiтет також проводить перевiрки. Це процес може затягнутись на мiсяць i два i зупинитись”, – пояснив Кравченко.
Вiн наголосив, що з пiдрядниками, якi зневажливо ставляться до вiдбудови i не виправлять недолiкiв пiсля вказаних їм зауважень, договiр буде розiрвано.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, начальник Київської ОВА поiнформував, що iнодi доводиться витрачати час i на перепроектування.
“Пiд час робiт можуть виникати проблеми. Наприклад, коли якiсь роботи не врахованi у самому проєктi або мешканцi встановили щось своїм коштом, то потiм потрiбна переекспертиза та перепроєктування. У зв’язку з тим, що ми не можемо закрити акти виконаних робiт без iдеальної експертизи чи проєкту, ми додатково витрачаємо на це час”, – зауважив вiн.
Станом на початок грудня спецкомiсiя Київської обласної вiйськової адмiнiстрацiї, яка контролює прозорiсть та якiсть вiдбудови, перевiрила 31 об’єкт, що вiдбудовують коштом Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї та UNITED24.
Загалом у Київськiй областi вiдновили понад 15 тисяч об’єктiв, пошкоджених росiйськими загарбниками.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *