Очiльник Держмолодьжитла вiдзначив важливiсть зворотнього зв’язку з громадянами

Очiльник Держмолодьжитла вiдзначив важливiсть зворотнього зв'язку з громадянами

30 листопада голова правлiння Держмолодьжитла Микола Марчук узяв участь у форумi “Право на житло в Українi”, органiзованому Норвезькою Радою у справах бiженцiв в Українi (NRC).

Iз вступними промовами до учасникiв заходу звернулися керiвник представництва NRC в Українi Роберто Вiла Секста i заступниця мiнiстра розвитку громад, територiй та iнфраструктури України Наталiя Козловська.
У рамках панельної дискусiї “Формування засад державної житлової полiтики” Микола Марчук зазначив, що Мiнiстерство вiдновлення в коалiцiї з експертами мiжнародних органiзацiй працює над новою рамкою житлового законодавства України. Ця робота є важливою, тому що в державi iснує цiла низка механiзмiв забезпечення житлом, проте немає комплексного документу, який встановив би правовi пiдстави i реальнi механiзми вирiшення житлового питання рiзних категорiй громадян.
У свою чергу, Держмолодьжитло постiйно працює задля розширення мiжнародної спiвпрацi з метою пошуку альтернативних джерел фiнансування житлових програм, в тому числi для внутрiшньо перемiщених осiб, забезпечення яких житлом з моменту початку повномасштабної збройної агресiї росiї проти України набуло глобального масштабу i значення.
Зазначивши, що майже кожна з житлових програм, що реалiзуються Держмолодьжитлом, має особливi умови для таких громадян, Микола Марчук зупинився на одному з найефективнiших механiзмiв забезпечення житлом ВПО – пiльговому кредитуванню за рахунок коштiв гранту, наданих урядом Нiмеччини через Кредитну установу для вiдбудови (KfW). На першому етапi проєкту надано пiльговi кредити 650 сiм’ям внутрiшньо перемiщених осiб, забезпечено власним житлом 1530 громадян.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, наразi триває активна робота щодо продовження дiї проєкту. Додаткове фiнансування дозволить забезпечити житлом 425 сiмей ВПО.
“Дiяльнiсть Держмолодьжитла має виразно соцiальне спрямування, – наголосив Микола Марчук. – А у нинiшнiй важкий для українцiв час ми прагнемо бути ще бiльш ефективними для людей, особливо тих, якi внаслiдок вiйни втратили дах над головою”.
Очiльник фонду окремо наголосив, що важливою складовою розробки ефективних механiзмiв житлової полiтики є зворотний зв’язок з громадянами, задля яких i ухвалюються державнi рiшення. Безпосередня робота фахiвцiв Держмолодьжитла з учасниками житлових програм дає установi змогу швидко реагувати на запити людей i ухвалювати оперативнi рiшення з урахуванням потреб позичальникiв i їхнiх реальних проблем.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *