Первинний ринок житла Львова перегнав вторинний Варшави

Первинний ринок житла Львова перегнав вторинний Варшави

Згiдно зi свiжим рейтингом, Львiв опинився на другому мiсцi в списку найдорожчих для життя українських мiст. Цiкаво, що в сусiднiй Польщi перше мiсце за вартiстю житла посiдає Варшава. При цьому вартiсть квадратних метрiв житла у Варшавi та Львовi практично зрiвнялися.

Львiв завжди був одним iз найпопулярнiших мiст для купiвлi житлової нерухомостi. По-перше, мiсто завжди вирiзнялося своєю унiкальною архiтектурою. По-друге, мiсто пропонує рiзноманiтнi варiанти житла, включно зi старовинними будiвлями в центрi, новобудовами, квартирами, будинками тощо. При цьому охочi оселитися в цьому мiстi обирають не тiльки купiвлю квартири, тут ще дуже затребувана оренда житлової нерухомостi. Все-таки позначається те, що Львiв – туристичне мiсто. Тут завжди є що подивитися, повiдомляє UBR.
Цiни на нерухомiсть у Львовi, втiм, як i в iнших українських мiстах, безпосередньо залежать вiд розташування цiєї нерухомостi. Наприклад, багато клiєнтiв зацiкавленi мати у власностi квадратнi метри в iсторичному центрi мiста.
Водночас нинi у Львовi зводиться досить багато нового сучасного якiсного житла, зокрема у вiддалених вiд центру районах. Вартiсть квадратного метра в таких об’єктах часто спiвмiрна з цiнами в будинках бiля iсторичних локацiй.
За даними агентств нерухомостi, сьогоднi вартiсть квадратного метра на первинному ринку в середньому сягає 48,5 тис. грн. Найнижча цiна за квадратний метр – у Шевченкiвському районi – 43700 грн. ($1200).
Найдорожчi квартири – в центральному районi мiста, Галицькому: у середньому 75400 грн./кв. м (приблизно $2 тис.). Наприклад, середня цiна квартира площею 87 кв. м iз сучасним ремонтом, меблями та технiкою – $200 тис.
Варто зазначити, що цiни на житло у Львовi сьогоднi практично зрiвнялися зi столичними. До слова, це сталося з початком повномасштабного вторгнення – багато громадян шукали безпечного притулку в цьому мiстi, чим спровокували величезний попит на квадратнi метри в мiстi. Вiдповiдно, цiни на них теж суттєво зросли.
Якщо Львiв – друге мiсто за вартiстю нерухомостi в Українi, то в сусiднiй Польщi за вартiстю житла перше мiсце посiдає Варшава.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, середня цiна квадратного метра житлової нерухомостi у Варшавi становить близько 2-3 тис. євро. У центральних районах мiста або престижних житлових комплексах цiни можуть сягати 4-5 тис. євро за квадратний метр.
На вторинному ринку Варшави вартiсть житла дещо нижча. Наприклад, цiна за трьохкiмнатну квартиру площею 87 кв. м з ремонтом i меблями становить $150 тис. (близько $1700/кв. м).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *