Руйнації зазнали майже 100% будівель: розпочалась відбудова перших будинків у Посад-Покровському

Комплексна відбудова 
Посад – Покровського

Агентство відновлення розпочало відбудову перших будинків у Посад-Покровському

Перші п’ять будинків за типовими проєктами матимуть площу 70 м2 і внутрішнє оздоблення. За прогнозом компанії-підрядника, родини зустрінуть Новий Рік вже в новій оселі.

Після 8 місяців на лінії фронту село на Херсонщині покинули майже всі жителі. Руйнації зазнали майже 100% будівель – приватних і комунальних. Зараз життя відновлюється, жителі повертаються.

Уряд виділить ще майже 5 млрд грн на відновлення критично важливої інфраструктури України в регіонах

Відбудова Посад-Покровського реалізується в рамках експериментального проєкту згідно з постановою КМУ № 382. Відновлення села поділено на декілька черг. Першочергово Агентство відновлення працює над відбудовою житлових об’єктів, де наявна проєктно-кошторисна документація. Перші п’ять будинків вже в роботі – далі оголосимо тендери і на наступні житлові будинки. Всі вони будуть за типовими проєктами, але різні за площею.

Наразі розробляються проєктні рішення на будинки площею від 50, 90,120,140 м2. Також триває проєктування об’єктів соціальної інфраструктури та відновлення комунікацій – водо та газопостачання. Наступний етап – тендерні процедури.

Мустафа Найєм: Ми робимо все можливе, щоб бренд державного замовника в особі Агентства був взірцем

У межах комплексного відновлення села також капітально ремонтується автомобільна дорога М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. На 5-кілометровій ділянці влаштовується основа та нижній шар асфальтобетонного покриття.

Комплексне відновлення Посад – Покровського – фундаментальний проєкт, який реалізує Агентство відновлення. Зокрема, це відбудова житла, будівництво нового ліцею, центру безпеки та амбулаторії. Новий простір села буде безбар’єрним й інклюзивним, з пішохідним бульваром, алеями й сквером, культурним центром, церквою.

 


Цікаво про будівництво:
 автоматизація виробництва плит перекриття із переднапруженого залізобетону


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *