Руйнiвника iсторичного флiгеля у Львовi зобов’язали його вiдновити

Руйнiвника iсторичного флiгеля у Львовi зобов'язали його вiдновити

Суд задовiльнив позов Львiвської мерiї до власника примiщень на пл. Ринок, 40, – ТзОВ ВКК “ПФ – Онiкс” – щодо вiдновлення зруйнованого флiгеля.

Як розповiдає Наталя Алєксєєва, в.о. начальника управлiння охорони iсторичного середовища, примiщення площею близько 100 кв. м, якi мають вихiд у внутрiшнiй дворик i розмiщенi на першому i другому поверхах, власник придбав на аукцiонi у 2020 р.
“Минулого року ми виявили, що власник почав проводити ремонтнi роботи. Пiд час обстеження будинку встановили, що це не просто поточний ремонт, а серйозна реконструкцiя, яка призвела до знищення частини примiщення – флiгеля. Цi роботи власник розпочав без жодних дозволiв, погоджень i навiть проектiв. Ми зафiксували усi порушення i мiсто скерувало в суд позовну заяву з вимогою до власника вiдновити це примiщення до того вигляду, у якому вiн його придбав у мiста. Суд прийняв рiшення на користь мiста. Далi ми звернемось до власника примiщень, щоб вiн розробив концепцiю реставрацiї примiщень у будинку на пл. Ринок, 40, iз вiдновленням флiгеля, який був зруйнований. Пiсля цього консультативна рада, яка сформована при управлiннi охорони iсторичного середовища, має розглянути концепцiю i проектнi пропозицiї. I тiльки пiсля цього власник зможе отримати мiстобудiвнi умови на реставрацiю з вiдновленням. Далi необхiдно буде погодити цей проект в центральному органi охорони культурної спадщини Мiнiстерства культури, i тодi реалiзовувати вiдповiдно до усiх погоджених дозволiв”, – наголосила Наталя Алєксєєва.
За її словами, на власника примiщення на пл. Ринок, 40, також накладено штраф у розмiрi 170 тис. грн. Однак вiн подав у суд i оскаржив цей штраф.
“Враховуючи, що в однiй справi суд став на користь мiста, а iнша справа – про штраф – була зупинена до розгляду цiєї, зараз буде вiдновлено розгляд справи по оскарженню штрафу, i, враховуючи позитивне рiшення щодо зобов’язання вiдновити зруйнований флiгель, очiкуємо на позитивне рiшення по штрафу”, – додала посадовиця.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, будинок №40 на пл. Ринок – Кам’яниця Зухоровичiвська – споруджений у XVII ст. У другiй половинi XVIII ст. належав монастирю св. Онуфрiя. У 1773 р. на замовлення члена Ставропiгiї королiвського поштмейстера Антона Дейми будiвля була перебудована i прикрашена фiгурами атлантiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *