Стратегiчнi проекти Агентства вiдновлення презентовано мiжнародним партнерам

Стратегiчнi проекти Агентства вiдновлення презентовано мiжнародним партнерам

Вiдновлення водопостачання у постраждалих вiд пiдриву Каховської ГЕС регiонах, захист енергетичної iнфраструктури, вiдбудова об’єктiв житлової, соцiальної, медичної i транспортної  iнфраструктури, якi були зруйнованi через вiйну, –  такi проекти реалiзує Агентство вiдновлення. Про це розповiв голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм у ходi зустрiчi команди Мiнiстерства вiдновлення з головами дипломатичних мiсiй та керiвництвом мiжнародних фiнансових органiзацiй.

Понад 20 представникiв країн G7, Європейського Союзу, мiжнародних фiнансових органiзацiй та агентств, якi пiдтримують Україну, обговорили хiд вiдновлення, стан реалiзацiї спiльних проєктiв та пiдготовку до опалювального сезону 2023-2024 рр.
Серед  проектiв Агентства вiдновлення – такi, яким немає аналогiв у свiтi. Через воєннi дiї на територiї України працювати доводиться у досить стислi  термiни.
“У рекорднi строки, всього за 76 днiв пiсля катастрофи на Каховськiй ГЕС, ми запустили першу нитку магiстрального водогону на дiлянцi “Iнгулець – Пiвденне водосховище”. Завдяки цьому забезпечили на 25% потребу у водi для мешканцiв Кривого Рогу. Перша вода вже надiйшла у домiвки. Загалом на водогонi провели вже 40% будiвельних робiт, зокрема, прокладання труб. Усi нитки магiстрального водогону запустимо до кiнця листопада”, – сказав  Мустафа Найєм.
Ключовим викликом, над якими команда агентства працює спiльно з Мiнiстерством розвитку громад, територiй та iнфраструктури України, залишається захист об’єктiв критичної iнфраструктури.
“Наразi вiдбувається активне вiдновлення енергетичної iнфраструктури – як за бюджетнi кошти, так i за кошти мiжнародних партнерiв та приватного бiзнесу. У фокусi держави – захист енергетичних об’єктiв та децентралiзована генерацiя. При цьому енергоефективнiсть, термомодернiзацiя будiвель та тепломереж також стали частиною нацiональної безпеки”, – сказав вiце-прем’єр-мiнiстр з вiдновлення України, мiнiстр розвитку громад, територiй та iнфраструктури України Олександр Кубраков.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у реалiзацiї стратегiчних для України проектiв, над якими працює команда Агентства вiдновлення, допомагають мiжнароднi партнери. Для цього проводяться регулярнi зустрiчi по окремих секторах i проектах. Крiм того, мiнiстерство сприяє подальшому розвитку реформ, необхiдних для успiшного вiдновлення. Серед них – якiснi змiни в електроннiй системi публiчних закупiвель, оновлення Державної стратегiї регiонального розвитку, вдосконалення системи управлiння вiдбудовою DREAM та iншi.  
За пiдсумками обговорення учасники зустрiчi домовились провести окремий захiд щодо процедур та принципiв взаємодiї з регiональними та мiсцевими органами влади з питань планування i впровадження проектiв вiдновлення.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *