У Кривому Розi на чверть закрили потребу в водi

У Кривому Розi на чверть закрили потребу в водi

Запрацювала перша ланка магiстрального водогону в Днiпропетровськiй областi, яка подає якiсну питну воду в Кривий Рiг. Вода почала новпнювати Пiвденне водосховище, i її вже отримали споживачi.

Першу нитку водогону Агентство вiдновлення запустило в роботу 21 серпня. Вода заповнила 16-кiлометрову трубу, а з неї – вiдкритий канал довжиною понад 10 км i потрапила у Пiвденне водосховище.  Запуск першої нитки дасть змогу на чверть закрити потребу в якiснiй питнiй водi для Кривого Рогу.  
Iншi три нитки на дiлянцi Iнгулець – Пiвденне водосховище планують запустити до кiнця вересня – початку жовтня. Це дозволить повнiстю забезпечити Кривий Рiг водою.
Через пiдрив росiянами Каховської ГЕС близько мiльйона людей з  Кривого Рiгу, Марганеця, Нiкополя, Томакiвки, Покрову, Мар’янського та низки прилеглих населених пунктiв залишилися без води.
Уже на другий день пiсля катастрофи Агентство вiдновлення було залучено до проекту з будiвництва нового водогону та почало працювати над забезпеченням подачi води з Карачунiвського водосховища. За лiченi днi пiсля катастрофи розпочали i будiвельнi роботи. Перша нитка водогону запрацювала через 76 днiв з дня пiдриву Каховської ГЕС.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, це найбiльш масштабний проект Агентства вiдновлення. Загальна протяжнiсть магiстрального водогону – 145 км. Вiн складається з трьох ланок:
– Iнгулець – Пiвденне водосховище (Кривий Рiг), влаштовано 34,7 км трубопроводу (53%). Триває будiвництво пiдстанцiй i насосних станцiй;
– Хортиця – Томакiвка – Марганець, влаштовано трубопровiд – 35,4 км (44%).
– Марганець – Нiкополь – Покров, проводять землянi роботи, монтаж труб. Влаштовано 70,3 км траншеї та 27,2% км трубопроводу (18%).
Що важливо – на кожнiй дiлянцi будiвництва працюють iнженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за пiдтримки “USAIDiВзаємоДiя” буде проведено комплексний технiчний аудит проектної документацiї на будiвництво усiх трьох дiлянок магiстральних водогонiв.
Агентство оприлюднить усi звiти разом iз результатами аудиту та експертизи, а також кошторисами для кожного виду матерiалiв. Це гарантiя того, що проект буде виконаний якiсно i максимально прозоро.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *