У Берліні планують збудувати лінію поїздів на магнітній левітації (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Будівництво лінії поїздів на
магнітній левітації у Берліні

У Берліні планують побудувати випробувальну трасу поїздів на магнітній левітації (маглев) довжиною пʼять-сім кілометрів, повідомляє Euronews. У це інвестують 80 мільйонів євро зі спеціального кліматичного фонду. 

Про плани створення маглева оголосив Дірк Штетнер з парламентської групи ХДС, яка керує Берліном у коаліції з партією СДПН.

Електровелосипеди значно ефективніше зменшують попит на корисні копалини, ніж електрокари

Розташування траси ще не визначено, але місто планує побудувати її в місці, де її можна буде використовувати після етапу випробувань. Швидший і дешевший у будівництві за метро безпілотний маглев можуть побудувати протягом двох років.

Системи маглев використовують магніти для левітації потяга над колією, що усуває тертя, збільшує швидкість та зменшує шум.

Париж оголосив про впровадження масштабного пішохідного плану: що планують зробити

Німецька технологія Transrapid вже використовується в Шанхаї. Відкритий у 2004 році маглев зараз розвиває швидкість 300 км/год. У Південній Кореї та Японії також є лінії транспорту з магнітною левітацією.

Це не перший маглев у Берліні. У 1989-1991 роках лінія M-Bahn або Magnetbahn працювала у Західному Берліні з трасою 1,6 км та трьома зупинками. Після падіння стіни лінія застаріла та була демонтована, щоб розширити метро.

 


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Енергозберігаючий будинок: сучасне рішення для комфортного життя


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *