У Днiпрi порiвняли укриття на приватному та комунальному пiдприємствах

У Днiпрi порiвняли укриття на приватному та комунальному пiдприємствах

Представники мерiї Днiпра продовжують iнспектувати укриття. Перевiряють, як вони облаштованi, чи безпечно там для мiстян. 13 вересня заступник директора департаменту громадського порядку i цивiльного захисту мiської ради Дмитро Редька, який у той день був черговим по мiсту, проiнспектував низку укриттiв. Перше – на територiї одного з приватних пiдприємств.

Це сховище облiковується як захисна споруда цивiльного захисту з вiдповiдним номером, документами. Та воно не є комунальною власнiстю.
“У цiєї споруди є балансоутримувач. Однак вона у дуже занедбаному станi i взагалi не придатна для укриття населення. Усерединi стоїть вода, захаращенiсть, вiдсутня електрика та iншi критерiї, яким повинна вiдповiдати захисна споруда. Пiд час попереднього iнспектування за фактом занедбаного стану захисної споруди цивiльного захисту матерiали перевiрки направленi до прокуратури. Чекаємо на результати. Нинi по мiсту зафiксовано 66 непридатних сховищ, матерiали по яких переданi до правоохоронних органiв”, – сказав Дмитро Редька.
Пiд час iнспекцiйного об’їзду черговий по мiсту перевiрив i укриття комунальної власностi. Воно розташоване в однiй iз мiських амбулаторiй.
“Це укриття цiлком вiдповiдає вимогам. Тут зроблений ремонт, є вентиляцiя, освiтлення, санвузол, достатньо мiсць для сидiння, додатковi столи, якi можна розкласти за потреби. А ще запаси питної та технiчної води, аптечка, iнтернет”, – пiдкреслив Дмитро Редька.
Заступниця генерального директора мiського центру первинної медико-санiтарної допомоги Свiтлана Вiкторiвна додала: “Укриття  працює цiлодобово. Пiд час повiтряної тривоги сюди спускаються пацiєнти, спiвробiтники, а також приходять мешканцi з будинкiв поруч – вiльний доступ для населення”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у Днiпрi 219 найпростiших укриттiв. Усi вони комунальної форми власностi (обласної чи мiської). Усi з вiдповiдними актами (не обов’язково ДСНС).
116 шкiл Днiпра мають укриття. Їхнiй стан вiдповiдає всiм нормативам Державної служби з надзвичайних ситуацiй.
У 61 дитячому садку закiнчено ремонти найпростiших укриттiв. У 21 дошкiльному закладi ремонтнi роботи ще тривають. Усього у 82 садочках Днiпра можливо зробити найпростiшi укриття за всiма нормами.
15 найпростiших укриттiв – у закладах позашкiльної освiти. З них 7 готовi та мають акти ДСНС, у 8 ремонти ще тривають.
Окремо 58 модульних споруд рiзного типу – у мiсцях скупчення людей та на об’єктах критичної iнфраструктури.  Планують встановити ще 53 до кiнця року.
Усього у Днiпрi на балансi мiста 191 укриття.

1

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *