У Ягiдному оголосили першi тендери на вiдбудову приватних будинкiв

У Ягiдному оголосили першi тендери на вiдбудову приватних будинкiв

Агентство вiдновлення оголосило першi торги на вiдбудову приватного сектору в селi Ягiдне Чернiгiвської областi. Це 20 будинкiв по вулицях Космонавтiв та Яблуневiй, де проживає 41 мешканець.

У Ягiдному Агентство вiдновлення проводить комплексну вiдбудову. Збудують 9 житлових будинкiв та капiтально вiдремонтують 117 у єдиному дизайн-кодi села. Житло – першочергова потреба для людей, тому саме над ним працюють в першу чергу.
У жовтнi вже оголосили тендери на ремонт 12 багатоквартирних будинкiв по вулицi Дружби та Лiсовiй. Зараз iде процес квалiфiкацiї переможцiв, пiсля чого будуть пiдписанi договори та розпочнуться роботи.
Ягiдне, яке знаходиться за 15 км вiд Чернiгова, впродовж березня минулого року було повнiстю окуповане росiйськими вiйськами. У мiсцевiй школi окупанти облаштували штаб, а у пiдвалi навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканцiв, серед яких було 70 дiтей. 10 людей померли в цих нелюдських умовах.
Пiд час окупацiї росiйськi солдати займалися мародерством, знищували майно, вбивали худобу та хатнiх тварин, мiнували територiю, викрадали, катували та страчували мирних жителiв. Вбили 17 цивiльних. Усього у селi Ягiдне було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинкiв на 74 квартири.
Пiсля виходу з пiдвалу люди не змогли одразу повернутись до своїх домiвок. Були вибитi вiкна, пошкодженi дахи, посiченi осколками фасади. Першочерговi роботи з вiдновлення були проведенi силами волонтерiв та за рахунок мiжнародної благодiйної допомоги, аби люди могли повернутись до своїх домiвок.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у квiтнi цього року Ягiдне було включене до перелiку постраждалих населених пунктiв, якi вiдновлять в межах експериментального проекту.
В межах комплексної вiдбудови також буде проводитися оновлення транспортно-пiшохiдної мережi, реконструкцiя вулиць, влаштування нового покриття дорiг, зовнiшнього освiтлення, кабелювання мережi та проведення iнтернету. Планується облаштування зупинки громадського транспорту та парковки.
А на мiсцi школи, де окупанти утримували людей, збудують меморiал. Для цього вже оголосили конкурс на найкращий проект.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *