Zurich Insurance купує частку в підрозділі індійської Kotak за $487 млн

Zurich Insurance Group придбає 51% акцій підрозділу загального страхування Kotak Mahindra Bank приблизно за $487 млн, що дасть європейському страховому гіганту плацдарм на ринку Індії, що швидко зростає.

Це призвело до зростання акцій Kotak на 2% до 1758,65 рупій.

«Цей розвиток — лише питання отримання доступу до Індії, одного з ключових ринків, що розвиваються», — сказав аналітик Emkay Global Авінаш Сінгх. «Щоб почати з нуля, знадобилося б набагато більше часу, щоб створити впізнаваність бренду».

“Хоча Kotak General не входить до числа провідних гравців у цьому секторі, бренд Kotak як такий дасть Zurich Insurance хороший старт”, – додав він.

Kotak General Insurance конкурує з більшими конкурентами HDFC ERGO та Bajaj Allianz.

Третя за величиною економіка Азії у 2021 році послабила обмеження на закордонні інвестиції у страховий сектор, дозволивши придбання контрольних пакетів акцій до 74% проти 49%, дозволених раніше.

Згідно зі звітом CareEdge Ratings, на ринку загального страхування Індії працюють понад 30 компаній, де річні збори премій зросли на 11% і досягли $26,7 млрд у 2021-2022 роках, чому сприяло зростання фінансової грамотності та рівня доходів.

Zurich Insurance Co, підрозділ однієї з найбільших страхових компаній Європи, придбає додаткові 19% акцій Kotak General Insurance протягом трьох років, повідомили компанії.

У заяві йдеться про те, що угода підлягає схваленню регулюючих органів центрального банку Індії, страхового регулятора та антимонопольного органу.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *