У Львовi вiдкрили дiм для бездомних жiнок та самотнiх матерiв

У Львовi вiдкрили дiм для бездомних жiнок та самотнiх матерiв

У Львовi урочисто вiдкрили та освятили Дiм для бездомних жiнок та самотнiх матерiв. Його за пiдтримки Святiшого Отця та iнших благодiйникiв збудували сестри альбертинки, якi й опiкуватимуться закладом. На подiю завiтали представники влади, зокрема, мер мiста Андрiй Садовий, Генеральна Консулка Республiки Польща у Львовi, кардинал з Риму та Апостольський нунцiй в Українi, єпископи та духовенство.

“Цей дiм виник тому, що багато осiб вмiли дiлитися тим, що мають. Аж важко повiрити, що вiн збудований в час вiйни. Але коли ми в єдностi, то ми є силою. Сьогоднi про єднiсть найбiльше знають українцi. Немає жодної промови Папи, щоби вiн не молився i не просив Бога, щоб ця вiйна завершилася”, – сказав у вiтальному словi кардинал з Риму – Папський делегат Конрад Краєвський.
“Бiльшiсть гуманiтарної роботи, яку звершує Католицька церква для України, вiдбувається тихо, без особливого розголосу. Тому що метою є бути з найбiльш знедоленими людьми. Однак такi днi, як цей, є також дуже важливим, коли кардинал благословляє цей Дiм милосердя, присвячений блаженнiй Бернардинi Яблонськiй. Це тому, що урочистим благословенням ми просимо, аби Бог заохочував нас i провадив нашi дiла милосердя”, – сказав Апостольський нунцiй в Українi Вiсвальдас Кульбокас.
“Ковiд i росiйська агресiя зовсiм по-iншому дали нам зрозумiти милосердя i справедливiсть. Я хочу сьогоднi подякувати церквi за ту титанiчну працю, яку вона робить, допомагаючи людям. Львiв – це особливе мiсто. 5 мiльйонiв українцiв пройшли через Львiв, рятуючись вiд вiйни. У нас були днi, коли у Львовi жило 2 млн. переселенцiв. Львiв є великим хабом реабiлiтацiї, допомоги. Пригадую, як ми вiдкривали разом будинок для чоловiкiв на Топольнiй, i сьогоднi тут – будинок для жiнок. Я переконаний, що ми будемо мати прекрасну спiвпрацю, тому що людей, якi потребують цiєї допомоги, є дуже багато. Дякую всiм, хто має мужнiсть в цей час бути з Україною”, – сказав мiський голова Львова Андрiй Садовий.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, дiм призначений для надання пiдтримки одиноким матерям з дiтьми та бездомним жiнками, якi, рятуючись вiд вiйни, не захотiли виїжджати за кордон i зупинилися у Львовi. У цьому закладi також передбачена їдальня для бiдних, щоб мати можливiсть запропонувати їм гарячу їжу та гостинне мiсце.
“Попри вiйну в Українi, бачимо, як добро i надiя перемагає. Доказом цього є споруджений центр милосердя. Вдячнiстю i молитвою прагну огорнути всiх добродiїв i жертводавцiв центру, як тут присутнiх, так i тих, якi не змогли прибути на вiдкриття. Маю приємнiсть звернутися до людей, для яких споруджено цей комплекс: дорогi жiнки, зичу вам, щоб ця будiвля стала вашим домом, де ви вiднайдете безпеку, мир i новий запал до життя”, – сказав Митрополит Мечислав Мокшицький.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *