У новому харчоблоцi Iванiвського лiцею звели стiни

У новому харчоблоцi Iванiвського лiцею звели стiни

У селi Iванiвка, що пiд Чернiговом, вiдбудовують харчоблок лiцею. Будiвельники завершили зводити стiни нової будiвлi. Починають робити перекриття бетонними плитами.

Шкiльна їдальня була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення.
Село майже на мiсяць опинилось в епiцентрi бойових дiй, коли росiйськi вiйська оточили обласний центр та намагались прорватись у мiсто. Тут iшли iнтенсивнi танковi та артилерiйськi бої. У будiвлi шкiльної їдальнi ударною хвилею та уламками снарядiв були пошкодженi несучi та огороджувальнi конструкцiї, вiкна та дах.
Iванiвка є центром об’єднаної територiальної громади. Пiсля деокупацiї Чернiгiвської областi бiльшiсть мiсцевих жителiв повернулася додому з дiтьми. У мiсцевому лiцеї навчаються дiти i з тутешнього, i з навколишнiх сiл. До того ж, навчальний заклад пiсля вiдновлення життя на Чернiгiвщинi прийняв на навчання дiтей з сусiднього села Ягiдне. Важливо забезпечити для учнiв належнi умови навчання.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, нове примiщення пiсля вiдбудови буде втричi бiльшим, оскiльки за проєктом змiнене його планування.
Пiсля реконструкцiї їдальня матиме площу 416 кв. м. Згiдно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обiдня зала на 60 мiсць, кухня та мийна з технологiчними зонами, технiчнi примiщення для персоналу, склади для продуктiв та комора для iнвентарю та посуду.
Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту, пiд реконструкцiю потраплять системи опалення, вентиляцiї, водопостачання, каналiзацiї, електропостачання та освiтлення. Буде враховано потреби маломобiльних груп населення, зокрема влаштовано пандус.
Завершити роботи планують до кiнця року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *