У Посад-Покровському вiдбудують ще бiльше будинкiв

У Посад-Покровському вiдбудують ще бiльше будинкiв

Агентство вiдновлення оголосило першi два тендери на будiвництво 13 житлових будинкiв у селi Посад-Покровське Херсонської областi. Усього буде проведено 9 тендерiв – вiд 5 до 14 будинкiв у кожному.

У серпнi агентство вже розпочало вiдбудову перших 5 житлових будинкiв по вул. Дєдуха площею 70 кв. м. На черзi – 81 будинок: 13 будинкiв площею 50 кв. м, 40 будинкiв площею 70 кв. м, 22 будинки площею 90 кв. м та 6 будинкiв на 120 i 140 кв. м.
За проектом передбачена комплексна вiдбудова: спорудження самих житлових будинкiв та господарських будiвель, якi мешканцi можуть використовувати для своїх потреб (як лiтнi кухнi чи для власного бiзнесу). Також буде виконано внутрiшнє оздоблення, щоб будинки були готовi до заселення, виконано благоустрiй територiї, пiдключення до мереж комунiкацiй.
Посад-Покровське – це один з перших населених пунктiв, де агентство проводить комплексну вiдбудову.
Концепцiю розробило авторитетне архiтектурне бюро archimatika. Вона має стати прикладом для наступних проектiв. Проект пропонує повернути селу автентичний образ, запровадивши дизайн-код.
У першу чергу будуть вiдбудованi житловi будинки, аби людям було куди повертатися. Наступним кроком – навчально-виховний комплекс, будинок сiльської ради, центр безпеки та нова амбулаторiя, вiдновлення газо-, водо-, електропостачання, а ще капiтальний ремонт автодороги та будiвництво обхiдної дiлянки, вулично-дорожня мережа i комунiкацiї.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, Посад-Покровське опинилося в епiцентрi бойових дiй з початком повномасштабної вiйни i 9 мiсяцiв перебувало на лiнiї вогню. Щоденно зазнавало бiльше нiж 350 обстрiлiв усiма можливими видами зброї. Через це знищено понад тисячу будiвель – житлових будинкiв i соцiальної iнфраструктури.
У квiтнi Посад-Покровське було включено до перелiку постраждалих населених пунктiв, якi будуть вiдновленi в межах експериментального проекту.
Перш нiж оголосити тендери, Агентство вiдновлення провело публiчнi консультацiї з представниками будiвельних компанiй. Учасникам розповiли про план вiдбудови та обговорили процедуру закупiвлi i основнi тендернi вимоги.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *