У Сумах з будiвельниками обговорили проєкти вiдновлення

У Сумах з будiвельниками обговорили проєкти вiдновлення

Третя велика зустрiч будiвельного бiзнесу та команди Агентства вiдновлення вiдбулася в Сумах. У нiй взяли участь близько 70 представникiв будiвельних компанiй iз Сумської, Чернiгiвської та Полтавської областей. Також долучилися керiвники Служб вiдновлення в цих регiонах, голова Сумської ОВА Володимир Артюх i мiський голова Тростянця Юрiй Бова.

Попереднi такi заходи вiдбулися в Одесi та Днiпрi.
Проєктiв вiдновлення в Українi вже досить багато, а буде ще бiльше. Це житло, дороги, мости, соцiальна iнфраструктура. Для агентства важливо залучити якомога бiльше українських компанiй до реалiзацiї проєктiв, щоб процеси вiдбудови були швидшими й ефективнiшими.
“У нас є експертиза, проєкти, фiнансування – необхiдно бiльше компанiй, якi готовi якiсно та чесно вiдбудовувати Україну разом з нами. Бiзнес може нам довiряти. Ми робимо процеси прозорими, спрощуємо процедури та готовi йти назустрiч у вирiшеннi проблемних питань”, – сказав голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.
На сьогоднi в реєстрi зруйнованого майна – майже 246 тис. будiвель. Серед прiоритетних проєктiв Агентства вiдновлення – вiдбудова 5 сiл, якi найбiльше постраждали вiд повномасштабного вторгнення.
“Маємо в роботi понад 300 об’єктiв. Це багатоповерховi житловi будинки, приватнi будинки, об’єкти соцiальної iнфраструктури. Також окремо працюємо у 8 регiонах. На сьогоднi агентство оголосило вже 256 тендерiв за рiзними напрямками. Уклали 47 прямих договорiв”, – зазначив заступник директора, начальник управлiння вiдновлення та розвитку Департаменту вiдновлення та розвитку Олексiй Донченко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, команда агентства багато працює над тим, щоб змiнити ставлення до державного замовника. У багатьох учасникiв ринку досить упереджене ставлення до державних закупiвель. Непрозорiсть, “заточування” вимог пiд своїх, невпевненiсть у оплатi.
“Метою цiєї зустрiчi є не лише презентацiя Агентства вiдновлення як замовника у сферi публiчних закупiвель та залучення до наших проєктiв нових будiвельних компанiй, якi до цього не працювали з бюджетними коштами, але i отримання зворотного зв’язку вiд ринку про вже наявний досвiд спiвпрацi. Ми зацiкавленi в побудовi партнерських вiдносин замовник-пiдрядник, заснованих на принципах культури доброчесностi. Задля ефективної спiвпрацi необхiдна постiйна комунiкацiя про можливi порушення на кожному етапi реалiзацiї спiльних з агентством проєктiв, саме тому закликаю  учасникiв вiдбудови України комунiкувати з нами через усi можливi канали  зв’язку”, – наголосив радник голови  Агентства вiдновлення з питань реалiзацiї антикорупцiйних полiтик  Олександр Курiлець.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *