У Тростянцi почали вiдновлювати лiкарню

У Тростянцi почали вiдновлювати лiкарню

У мiстi Тростянець Сумської областi Служба вiдновлення розпочала вiдбудову лiкарнi, де медичну допомогу можуть отримати близько 35 тис. осiб – це мешканцi Тростянця та сусiдньої громади.

Щоб лiкарi могли надавати медичну допомогу, а пацiєнти, в свою чергу, мали доступ  до необхiдних медичних послуг, вiдбудовують полiклiнiку, корпус стацiонарного вiддiлення та корпус дитячого вiддiлення.
Наразi розпочалися роботи з демонтажу пошкодженої системи фасадiв та монтажу мiнеральних плит в корпусi стацiонарного вiддiлення.
 Що буде зроблено:
– замiна пошкодженого покриття покрiвлi;
– облаштування доступностi до будiвлi маломобiльних груп населення та для осiб з вадами зору та слуху шляхом влаштування дверей вiдповiдної ширини з тактильними  поверхнями, пандусiв та пiдйомних платформ;
– частковий монтаж металопластикових вiконних та дверних блокiв;
– вiдновлення системи водопостачання та каналiзацiї;
– вiдновлення системи електропостачання та опалення.
Сучаснi технологiї та матерiали дозволять зробити будiвлю енергоефективною.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, Тростянець, який розташован за 35 км вiд кордону з росiєю, було окуповане з перших днiв вiйни. За перiод окупацiї в лiкарнi народилось 8 немовлят, серед них одна двiйня, прооперовано 48 осiб з вогнепальними пораненнями.
Росiйськi танки прицiльно розстрiлювали медзаклад, внаслiдок чого фасад будiвлi посiчений уламками, стiни пробитi снарядами та зруйнований дах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *