За “єОселею” видали кредити на 10 млрд. грн.

За "єОселею" видали кредити на 10 млрд. грн.

З початку роботи державної програми доступного iпотечного кредитування 6731 родина придбала власне житло на понад 10,1 млрд. грн. За пiдсумками 2023 р. кредитний портфель “єОселi” майже досягнув рекордного обсягу довоєнного iпотечного кредитування. Протягом минулого року було видано 5855 кредитiв на 8,85 млрд. грн. Таким чином обсяг кредитного портфелю програми лише на 0,06 млрд. менше, нiж загальна сума виданих українськими банками iпотек у довоєнному 2021 р., який став найуспiшнiшим.

Лiдером за темпами видачi iпотек є столиця та Київщина. Популярнiстю серед громадян користуються Рiвненська, Львiвська, Вiнницька та Волинська областi. Не зважаючи на близькiсть до фронту, 62 українця взяли кредит на купiвлю власного житла на Харкiвщинi та 13 на Запорiжжi.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, вже 26 сiчня наберуть чинностi змiни до постанови Кабiнету мiнiстрiв України №856, що передбачають суттєве розширення умов “єОселi”. Зокрема доступними для придбання в iпотеку стануть приватнi будинки, дуплекси i таунхауси. Також збiльшиться можливiсть вибору житла для ветеранiв та учасникiв бойових дiй. Вони зможуть придбати квартиру пiд 7% рiчних в будинку, якому не бiльше 10 рокiв для Києва та обласних центрiв, або без обмежень по термiну введення в експлуатацiю для iнших населених пунктiв. Крiм того, очiкується iнтеграцiя “єОселi” з “єВiдновленням”. Пiсля внесення змiн у вiдповiдний закон громадяни зможуть використовувати житловий сертифiкат як частину першого внеску при купiвлi житла в iпотеку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *