Ринок нерухомості змінює правила гри? Що відбувається з паркомісцями в новобудовах

На українському ринку нерухомості стало звичністю зустрічати нові житлові комплекси, які пропонують стоянку для майбутніх мешканців. Однак, ці місця надаються не безплатно. Деяких покупців можуть здивувати ціни на паркомісця, і не завжди приємно.

Щоб краще зрозуміти, що відбувається з паркомісцями в новобудовах України, журналісти сайту Pro Гроші звернулися до експертки з нерухомості Вікторії Берещак.

Яка ситуація спостерігається з паркомісцями

За словами Вікторії Берещак, в умовах обмеженого платоспроможного попиту, забудовники повинні знайти способи стимулювати покупців укладати угоди. Зараз спостерігаються дві помітні тенденції:

  1. Поява дисконтів і спеціальних пропозицій на різні види нерухомості, включаючи паркомісця, квартири, комори та комерційні приміщення. Це означає, що деякі паркомісця можна придбати на більш вигідних умовах.
  2. Друга тенденція полягає в наданні спеціальних умов дисконтів саме на паркомісця.

Вікторія Берещак пояснює це тим, що існують сподівання, що паркомісця можуть стати джерелом швидкого прибутку. Це особливо актуально для ліквідних комплексів, де місце для паркування можна придбати на ранніх стадіях будівництва за різноманітні ціни й потім продавати їх з прибутком. За словами експертки, інвестори можуть заробити додаткові 30-35%.

Однак, Вікторія Берещак зауважує, що існує один важливий фактор, який покупці повинні враховувати: вигідні умови для купівлі паркомісця можуть свідчити про проблеми з будівництвом або неліквідність комплексу. Тому важливо розуміти мету придбання паркомісця, чи це інвестиційна мета, або для власного використання. Також варто враховувати, де саме розташована ця нерухомість.

Де знаходиться найдорожчий гараж в Україні

Редакція сайту Pro Гроші вирішила знайти найдорожчий гараж в Україні. І як виявилося, він знаходиться у Львові. Власники "будинку" для транспортного засобу просять за нього 135 000 доларів (5 062 500 гривень за середнім курсом банківського долара до гривні).

За цю вартість пропонують гараж загальною площею 182 квадратних метрів, який розділений на два поверхи (перший – 90 кв. м, другий – 92 кв. м). Також варто зазначити, що:

  • довжина гаража – 11,82 метра;
  • ширина – 7,60 метра;
  • висота стелі – 3,38 метра на першому поверсі, 2,67 метра на другому.

Приміщення оснащене електричним і твердопаливним опаленням. Більше про найдорожчий гараж в Україні читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, який феномен відбувся на ринку нерухомості. Також ми писали, скільки доведеться заплатити за гаражі в Києві, Львові та Дніпрі.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *