Від 55 тисяч до 13 мільйонів – де в Київській області знаходяться найдорожчі будинки (фото)

Навіть попри повномасштабне вторгнення ринок нерухомості України поповнюється новими пропозиціями. Сьогодні серед людей все більшою популярністю користуються таунхауси, які все більше заповнюють ринок. Ціни на дане житло досить різні.

Сайт Pro Гроші розповідає про те, скільки коштують найдорожчі та найдешевші таунхауси у Київській області.

Ірпінь

За даними сайту ЛУН, найдешевше в Ірпені таунхаус коштує 55 тисяч гривень. Тобто, ви заплатите 733 гривні за один метр квадратний.

1

Фото: ЛУН

Найдорожчий таунхаус у цьому місті коштує 13 212 500 гривень. Один метр квадратний такого житла вам обійдеться у 66 063 гривні. Нерухомість знаходиться серед кількох парків. Сам таунхаус виконаний у скандинавському стилі.

1

Фото: ЛУН

Вишгород

У цьому місті ціни дещо вищі, адже, наприклад, найдешевший таунхаус вам обійдеться у 2 095 125 гривень. За метр квадратний у двоповерховому будинку з трьома кімнатами ви віддасте 21 367 гривень.

1

Фото: ЛУН

А от найдорожче житло у Вишгороді коштує 8 682 500 гривень.

1

Фото: ЛУН

Бориспіль

За найдешевший двоповерховий будинок зі своєю особистою територією ви віддасте у цьому місті 1 170 250 гривень. Тобто, метр квадратний у такому будинку вам обійдеться у 23 405 гривень. Здадуть дану нерухомість в експлуатацію у травні 2023 року.

1

Фото: ЛУН

Найдорожчий таунхаус з площею 102 м.кв у Борисполі коштує 4 530 000 гривень. Один метр квадратний у такому двоповерховому будинку вартує 44 394 гривні.

1

Фото: ЛУН

Що взагалі відбувається з цінами на квартири

Ми вже раніше писали про те, що на вторинному ринку нерухомості Києва квадратні метри подорожчали на понад 3 000 гривень. Тобто, з 50  150 гривень ціни зросли до 53  198 гривень.

Також зросли ціни за останній місяць, хоч це практично непомітно — на 212 гривні. Вартість квадратних метрів на "вторинці" в столиці за рік змінилася теж — подорожчання становило майже 2 000 гривень.

Найчастіше власники нерухомості виставляють вартість "квадрату" для 1-кімнатних квартир на рівні 50  400 гривень. 8,3% оголошень про продаж нерухомості формується, виходячи саме з неї. Головна причина здорожчання нерухомості – високий попит споживачів.

Аналітики назвали це "феноменом вимивання дешевих квартир". Тобто, під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. Через великий попит більше людей активно починають шукати житло. Тому дешеві варіанти нерухомості вимиваються з ринку, адже їх швидко займають.

Більше про це читайте тут.

Раніше ми вже писали, як переоформити квартиру та зекономити гроші на податках. Також ми пояснювали, у яких ситуаціях можуть відмовити у компенсації за зруйноване житло.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *