Австралійська компанія Computershare продає іпотечний портфель у США за $720 млн

Австралійська компанія Computershare заявила у вівторок, що продає свій підрозділ з обслуговування іпотечних кредитів у США керуючому активами Rithm Capital за $720 млн.

Угода включає продаж Specialized Loan Servicing (SLS), субпідрядника з обслуговування іпотечних кредитів у США, і додасть Rithm портфель прав на обслуговування іпотечних кредитів на суму близько $136 млрд у вигляді невиплачених основних сум.

Після завершення операції портфель та операції SLS будуть передані та управлятися Newrez, портфельною компанією Rithm.

Компанія Computershare вийшла на ринок кредитного обслуговування з покупкою SLS у США у 2011 році.

Продаж іпотечних послуг у США дозволяє Computershare зосередитися на своєму основному бізнесі, який має «високий рівень регулярних доходів, можливості довгострокового зростання, низьку капіталомісткість та привабливу прибутковість повного циклу», – сказав Стюарт Ірвінг, генеральний директор та президент Computershare.

Очікується, що угода призведе до збільшення прибутку Computershare на акцію в перший рік після завершення продажу, який очікується у четвертому кварталі 2024 фінансового року.

Rithm, що спеціалізується на сфері нерухомості та фінансових послуг, фінансуватиме придбання за рахунок поєднання наявних коштів, доступної ліквідності та додаткового фінансування прав на обслуговування іпотеки.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *