Британська Harbour Energy купує неросійські нафтогазові активи Wintershall Dea на $11,2 млрд

Британська Harbour Energy погодилася придбати неросійські нафтогазові активи німецької Wintershall Dea в рамках угоди вартістю $11,2 млрд із співвласниками BASF та LetterOne, яка створює одну з найбільших у світі компаній.

Компанія Harbour, зареєстрована на Лондонській фондовій біржі, найбільший британський виробник нафти і газу в Північному морі, прагнула вийти за межі Сполученого Королівства після того, як уряд ввів у сектор податок на непередбачені доходи після стрибка цін на енергоносії у 2022 році, що призвело до Harbour. збитків у першій половині цього року.

Угода, яка, як очікується, буде закрита у четвертому кварталі 2024 року, є останньою з низки великих придбань нафтогазової галузі за останні місяці. Це четверте велике придбання Harbour та його попередника Chrysaor з 2017 року.

Придбані активи включають видобувні активи компанії Wintershall Dea в Норвегії, Німеччині, Данії, Аргентині, Мексиці, Єгипті, Лівії та Алжирі, а також ліцензії компанії на уловлювання та зберігання вуглецю в Європі.

Тим часом Harbour візьме на себе $4,9 млрд існуючих облігацій Wintershall Dea, номінованих у євро, і виплатить додатково $2,15 млрд із грошового потоку Wintershall.

Об’єднана група видобуватиме понад 500 тис. барелів нафтового еквівалента на день, переважно з Норвегії та Аргентини.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *