ExxonMobil розглядає можливість придбання Pioneer Natural Resources за $60 млрд

ExxonMobil Corp під керівництвом генерального директора Даррена Вудса розглядає стратегічне придбання Pioneer Natural Resources Co, американського конкурента вартістю $55 млрд. за $60 млрд. Про потенційну угоду було оголошено в понеділок, 9 жовтня, і вона відповідає переконанню Вудса, що нафта і газ будуть продовжувати відігравати вирішальну роль у світовій енергетичній ситуації, незважаючи на рекордно високий світовий попит на нафту.

Угода потенційно може спровокувати проблеми з антимонопольним законодавством на тлі всесвітніх зусиль зі скорочення викидів парникових газів. Запропонована угода з Pioneer зміцнить мету Exxon для досягнення нульового чистого видобутку в Пермському регіоні до 2030 року, враховуючи близькість Пермського басейну до нафтопереробних заводів Exxon на узбережжі Мексиканської затоки та гнучке, глобально пов’язане виробництво Pioneer.

ExxonMobil, чиї акції випереджає Pioneer більш ніж на 40 процентних пунктів, має суттєвий грошовий резерв у розмірі $30 млрд, що ще більше сприяє цьому потенційному придбанню. Це рішення слідує за історією ключових стратегічних рішень Exxon, що формують енергетичний сектор, таких як злиття Mobil Corp Лі Реймонда за $80 млрд і придбання XTO Energy Рекса Тіллерсона за $31 млрд.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *