Японія виділить до $2,4 млрд на підтримку виробництва акумуляторів для електромобілів

Уряд Японії підтримає 12 проектів із виробництва акумуляторних батарей або їх частин, матеріалів чи виробничого обладнання на суму до 350 млрд ієн ($2,44 млрд), повідомив журналістам міністр економіки, торгівлі та промисловості Кен Сайто.

«Ми сподіваємося, що ці зусилля зміцнять ланцюжок постачання акумуляторних батарей у Японії та конкурентоспроможність галузі акумуляторних батарей», — сказав Сайто.

Як повідомили раніше в п’ятницю японські ЗМІ, цей крок допоможе розширити річний обсяг виробництва акумуляторних батарей у країні приблизно на 50% до 120 гігават-годин (ГВт-год) з нинішніх 80 ГВт-год.

За словами Сайто, державна підтримка включала підтримку інвестицій Toyota, Nissan Motor і спільних проектів, які енергетичний підрозділ Panasonic Holdings реалізовуватиме з автовиробниками Subaru і Mazda Motor відповідно.

 За даними міністерства промисловості, Toyota інвестує загалом близько 245 млрд ієн у свої дочірні компанії з виробництва акумуляторів Prime Planet Energy & Solutions та Primearth EV Energy, щоб збільшити виробничі потужності з випуску твердотільних та призматичних акумуляторів на 9 ГВт-год.

Toyota почне постачання акумуляторів з листопада 2026 року. План передбачає будівництво заводів із виробництва акумуляторів у префектурах Хього та Фукуока, повідомляє газета Yomiuri.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *