Канадська Pipestone Energy об’єднається зі Strathcona в компанію вартістю $6,36 млрд

Канадська компанія Pipestone Energy повідомила, що пропозиція про поглинання була прийнята як мінімум 66,7% голосів на користь угоди.

“Я думаю, що люди прокинуться з більш диверсифікованим бізнесом і більшими активами”, – сказав Коул Смід, генеральний директор і портфельний менеджер Smead Capital Management, яка володіє акціями компанії та голосувала за злиття.

У середу акціонери проголосували за пропозицію, згідно з якою приватна компанія Strathcona викупить їх у рамках угоди, в результаті якої буде створено об’єднану компанію з початковою ринковою капіталізацією $6,36 млрд.

За умовами угоди акціонери Pipestone отримають 9,05% акцій об’єднаної компанії, а Strathcona – один із найбільших виробників нафти і газу в Північній Америці – стане публічною.

“Ця домовленість дозволить акціонерам брати участь у прибутках набагато більшого і більш диверсифікованого виробника з добре розташованою базою запасів і набагато більш тривалим терміном служби запасів”, – сказав Горд Річі, голова правління компанії Pipestone, розташованої в Калгарі.

Strathcona Resources належить приватній інвестиційній компанії Waterous Energy Fund із Калгарі. Завдяки серії нещодавніх придбань компанія збільшила видобуток із 5000 барелів нафтового еквівалента на день до 185 000 барелів нафтового еквівалента на добу лише за шість років.

Компанії заявляють, що нова об’єднана компанія матиме поточний видобуток приблизно 185 000 барелів нафтового еквівалента на день у нафтовидобувних регіонах Колд-Лейк, Ллойдмінстер та Монтні.

Об’єднана компанія збереже назву Strathcona Resources і очолюватиметься виконавчим головою Strathcona Адамом Уотерусом та нинішнім генеральним директором Робом Морганом.

Очікується, що злиття завершиться 3 жовтня.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *