Компанія OpenAI залучає нові інвестиції і близька до оцінки у $100 млрд

Bloomberg з посиланням на власні джерела, зазначає, що умови, оцінка і терміни раунду фінансування ще не остаточно визначені і можуть змінитися.

Якщо новий раунд фінансування відбудеться, це може зробити OpenAI другим за капіталізацією стартапом у США, поступившись лише корпорації Space Ілона Маска, яка є найбагатшою людиною у світі.

OpenAI також провела раунд переговорів щодо залучення фінансування для нового підприємства з виробництва чіпів з компанією G42 з Абу-Дабі, що базується в Абу-Дабі.

Наразі незрозуміло чи пов’язані між собою підприємство з розробки чіпів і ширше фінансування компанії. OpenAI обговорювала залучення від $8 до $10 млрд від G42.

OpenAI планує завершити окрему тендерну пропозицію під керівництвом Thrive Capital на початку січня 2024 року, що дозволить співробітникам компанії продати акції при оцінці компанії у $86 млрд. – йдеться в повідомленні.

Крім того, компанія Microsoft раніше взяла на себе зобов’язалася інвестувати понад $10 млрд у OpenAI.

Нещодавно, стартап-розробник чат-боту ChatGPT – OpenAI – знайшов нових інвесторів, завершивши продаж акцій на суму $300 млн при оцінці в $27-$29 млрд. Згідно з документами, з якими ознайомився TechCrunch, венчурні фірми, серед яких Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive і K2 Global, Founders Fund придбали нові акції OpenAI.

Зовнішні інвестори на сьогодні володіють понад 30% в OpenAI.

нагадаємо, що OpenAI пережила непростий період у 2023 році. Восени Сема Альтмана, співзасновника і генерального директора OpenAI, було звільнено з посади. Згодом з’явилася інформація, що напередодні звільнення дослідники компанії направили раді директорів листа з попередженням про «потужне відкриття в галузі штучного інтелекту, яке може загрожувати людству». Це і підштовхнуло раду директорів звільнити Сема Альтмана, пише Reuters. Втім, після того, як на його бік стали майже всі співробітники компанії, рада директорів була розпущена і Сем Альтман повернувся до OpenAI на свою посаду.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *