Консорціум Macquarie подав заявку на купівлю шведського розробника ПЗ Byggfakta вартістю $1 млрд

Консорціум інвесторів, зокрема Macquarie Capital, зробив пропозицію про придбання всіх акцій Byggfakta Group Nordic HoldCo AB, шведської компанії-розробника програмного забезпечення, що обслуговує будівельну галузь.

Згідно з заявою, група інвесторів, до якої входять TA Associates та Stirling Square Capital Partners, пропонує 46 шведських крон ($4,5) готівкою за кожну акцію Byggfakta, оцінюючи всі акції компанії приблизно в 10,1 млрд крон (близько $1 млрд). Stirling Square та TA вже володіють 67,4% акцій та голосів у групі програмного забезпечення.

Партнер Stirling Square Хенрік Ліф сказав, що метою завжди було перетворити Byggfakta на лідера світового ринку з того часу, як його фірма інвестувала в групу програмного забезпечення у 2017 році. Проте темпи купівлі компаній та запуску нових продуктів «трохи сповільнилися після лістингу. “Ми вважаємо, що існує більше можливостей для прискорення стратегії зростання компанії за межами фондового ринку, де у нас легший доступ до капіталу”, – сказав він телефоном.

Ліф додав, що фондовий ринок цінує низьке кредитне плече вище, ніж використання боргу для покупки компаній. “Цифровізація будівельного ринку почалася пізно, але зараз стрімко зростає”, – сказав він. «Тому важливо виявляти активність на стороні придбання, щоб бути поряд, коли це станеться».

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *