Roche заплатить $7,1 млрд за фармкомпанію Telavant

Roche Holding AG заявила в понеділок, що купує компанію Telavant Holdings, Inc. у спробі зміцнити свій портфель експериментальних ліків.

Швейцарська фармацевтична компанія отримає права в США та Японії на розробку та продаж RVT-3101, нового перспективного препарату для лікування запальних захворювань кишківника, який наразі проходить клінічні випробування.

Терапія антитілами розроблена компанією Telavant, що належить Roivant Sciences Ltd. і Pfizer Inc., має новий спосіб дії, спрямований як на запалення, так і на фіброз, що дає можливість її застосування при багатьох інших захворюваннях, йдеться в заяві компанії Roche. Проведені випробування препарату, який можна вводити вдома ін’єкцією, показали, що пацієнти можуть його безпечно використовувати.

Компанія Roche опинилася перед необхідністю покращити свою виробничу лінію, оскільки прибутки від продуктів, використаних під час пандемії Covid-19, практично перестали надходити. Компанія Roche заявила, що якнайшвидше почне глобальне дослідження третьої фази RVT-3101.

Telavant була створена в 2022 році спеціально для розробки та комерціалізації RVT-3101 у США та Японії. Roivant володіє 75% акцій Telavant, а Pfizer – рештою.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *