На сесії Київради можуть «віддати» район біля «Либідської» в інтересах мільярдера Алієва

забудова біля Либідскій

Сесія Київради, яка відбудеться завтра, 18 січня, обіцяє бути резонансною. Особливо з огляду на земельні питання, які є в порядку денному

Одне із них має велике значення для міської громади. Адже на розгляд депутатського корпусу виноситься питання затвердження Детального плану території в межах бульвару Миколи Міхновського (колишній Дружби народів), вулиць Великої Васильківської, Євгена Коновальця, Володимиро-Либідської, Казимира Малевича, залізниці у Голосіївському районі. Доповідачем має бути директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов.

Вочевидь ці ділянки (великий район!) мають намір забудувати. Сьогодні ця територія фігурує у Генплані як  категорія земель промисловості. За даними пам’яткоохоронця Дмитра Перова, цей статус планують змінити на землі житлової  і  громадської багатоповерхової забудови. Зокрема,  хочуть збільшити дозволену висотність та функціональне призначення території. Тобто Київ очікує черггове засилля бетонно-скляних висотних «монстрів». І для  втілення в життя цієї  комбінації навіть Генплан не стане на заваді, бо до нього мають намір внести відповідні зміни.

Судячи з дописів у соцмережах громадських активістів, серед прихильників цих кардинальних змін є голова постійної комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв з фракції Віталія Кличка «УДАР». Як розповідав Kashtan NEWS, Терентьєва раніше часто критикували громадські захисники древнього Києва, прогресивно налаштовані депутати Київради за його «підігрування» великими забудовникам.

На завтрашній сесії Київради згадане нами земельне питання намагатимуться «протягнути» в інтересах мільярдера Вагіфа Алієва. І якщо депутати дадуть свою згоду, то район станції метро «Либідська» перетвориться на гігантський будівельний майданчик. А звідси – і незручності для киян, і автомобільні затори, і низка безпекових проблем, і навантаження на соціальну інфраструктуру міста. Найголовніше – виникне чергова загроза для тунелів підземки. Не забуваймо, що в  цій зоні метрополітену ліквідовують підтоплення тунелю.

Громадські активісти б’ють на сполох ще й тому, що Київрада може відкрити шлях до дерибану всього району навколо  досі недобудованого ТРЦ «Оушен Молл», біля станції метро «Либідська».

У соцмережах кияни відгукнулися сердитими коментарями щодо цих планів забудовників.

Зокрема, Alexander Glukhov пише:

«Мешкаю у Києві майже 70 років і не перестаю дивуватися, як це раніше наше місто могло існувати без Алієва і Микитася, без Столара і Комарницького?»

Vovka Kalashnykov зазначає:

«Біля “Либідської” багатоповерхова забудова?! Якщо це станеться, то тунель в метро взагалі весь завалиться!»

Oksana Nesterenko обурюється:

«Над мікрорайоном біля «Либідської» вже так познущалися, що я не знаю, якої ще біди чекати…».

На жаль, постійна комісія Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин, яку очолює Михайло Терентьєв, під час розгляду стратегічно важливих питань на сесії часто гне свою лінію. Побачимо цього разу, що переможе: життєво важливі інтереси міської громади чи апетити мільярдера Вагіфа Алієва.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *