Агентство реконструкцiї Японiї консультуватиме Агентство вiдновлення з питань вiдбудови

Агентство реконструкцiї Японiї консультуватиме Агентство вiдновлення з питань вiдбудови

Японське Агентство реконструкцiї, яке має багаторiчний досвiд успiшного вiдновлення масштабних пошкоджень пiсля стихiйного лиха, готове допомагати Агентству вiдновлення України у вiдбудовi та у кiлькох напрямках реалiзацiї проектiв. Про це керiвники – Уно Йошимаса  та Мустафа Найєм – домовилися на зустрiчi, яка вiдбулася, зокрема, за участi Посольств Японiї в Українi та України в Японiї.

Агентство реконструкцiї Японiї готове подiлитися досвiдом приватного iнвестування у проекти вiдбудови. Важливим напрямком спiвпрацi є досвiд електронного управлiння будiвництвом – планування та проектування. Цiнним буде проведення спiльних воркшопiв i семiнарiв з питань будiвництва, закупiвель, управлiння проектами.
Зараз Агентство вiдновлення України зосереджує свою увагу на проектах, якi забезпечують вiйськову логiстику та розширення можливостей для експортних шляхiв, а також стосуються вiдбудови соцiальної iнфраструктури.
Пiд час вiйни також виникли великi проекти – це захист енергетичних об’єктiв критичної iнфраструктури вiд уламкiв дронiв i ракет та будiвництво магiстрального водогону для громад, постраждалих внаслiдок катастрофи на Каховськiй ГЕС.
“Зараз у нас перiод виживання, а не вiдновлення країни, тому що маємо воювати i вiдстоювати нашi кордони. Але це час, коли ми можемо максимально набрати експертизу, вибудувати команду та стати надiйним партнером як для органiв влади, так i для мiжнародних партнерiв у вiдновленнi. Успiшний досвiд наших японських колег допоможе нам ефективнiше планувати та реалiзувати важливi проекти”, – сказав Мустафа Найєм.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, генеральний директор Агентства реконструкцiї Японiї Уно Йошимаса розповiв про те, як вiдбувалася вiдбудова пiсля Великого схiднояпонського землетрусу у 2011 р. Цi проекти вже завершенi, а серед актуальних – наслiдки для атомної станцiї у Фукусiмi, психологiчна допомога мешканцям та вiдновлення бiзнесу на постраждалих територiях.
“Це наша перша зустрiч, а далi ми будемо визначати напрямки, в яких зможемо працювати. Впевнений, що передамо справдi кориснi знання”, – сказав Йошимаса.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *