Банк розвитку Ради Європи допоможе вiдбудувати багатоквартирнi будинки

Банк розвитку Ради Європи допоможе вiдбудувати багатоквартирнi будинки

Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури України готує спiльний проект з Банком розвитку Ради Європи (БРРЄ) iз надання фiнансової допомоги для проведення капiтальних ремонтiв пошкоджених багатоквартирних будинкiв. Про це повiдомляє прес-служба мiнiстерства у Фейсбуцi.

“Кiлька тижнiв тому почали працювати комiсiї органiв мiсцевого самоврядування щодо компенсацiй за знищене житло. Наступний етап – грошова допомога на вiдновлення житла зi значними руйнуваннями. Разом з БРРЄ розглядаємо можливiсть спiльної реалiзацiї проекту у вiдновленнi саме багатоквартирних житлових будинкiв, враховуючи широку експертизу банку”, – розповiв вiце-прем’єр-мiнiстр з вiдновлення України, мiнiстр розвитку громад, територiй та iнфраструктури Олександр Кубраков.
Цiльовою групою капiтальних ремонтiв є житловi об’єкти, якi пiд час збройної агресiї рф зазнали середнiх та значних руйнувань. За даними мiнiстерства, у цiлому за перiод повномасштабного вторгнення було пошкоджено чи повнiстю зруйновано понад 23 тис. багатоквартирних будинкiв по всiй територiї України. Зараз середнiй або значний рiвень руйнувань документально пiдтверджений у 865 багатоквартирних будинках, а отже вони можуть потрапити в програму з проведення ремонтних робiт, повiдомляє Property Times.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, додатковим компонентом спiльного проекту з Банком розвитку Ради Європи можуть стати компенсацiї за знищене нерухоме майно. Станом на 31 серпня подано понад 24460 заяв на отримання компенсацiй для придбання нової квартири чи будинку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *