Львiв оголосив архiтектурний конкурс на Меморiальний комплекс вiйськових поховань

Львiв оголосив архiтектурний конкурс на Меморiальний комплекс вiйськових поховань

У Львовi оголосили Всеукраїнський вiдкритий архiтектурний конкурс на кращу пропозицiю меморiального комплексу вiйськових поховань Героїв України на вул. Мечникова у Львовi. Вiд учасникiв конкурсу очiкують пропозицiй, якi зможуть стати взiрцями нового пiдходу до проектування вiйськових кладовищ в Українi. Архiтектори можуть зареєструватись на участь у конкурсi до 21 сiчня.

За словами мiського голови Львова Андрiя Садового, питання про розвиток меморiального простору пiдiймали родини героїв i громада мiста.
“Якщо ви приїдете на меморiальний комплекс, там кожного дня, зранку до вечора, є люди. Тому це мiсце має надихати. I я б дуже хотiв, щоб цей архiтектурний комплекс став прикладом для iнших громад. Тому важливо, щоб iнформацiя про цей конкурс була доступною для всiх. Ми очiкуємо, що на конкурсi ми отримаємо велику кiлькiсть проєктiв i виберемо найкращий. Чому це важливо? Тому що це наша iсторiя, i це великий бiль i велике страждання людей. Для нас ця пам’ять важлива. Нашi дiти i внуки мають пам’ятати i знати цю iсторiю. Меморiальнi комплекси дають таку можливiсть”, – сказав Андрiй Садовий.
Умови i програму архiтектурного конкурсу прийняли на виконавчому комiтетi Львiвської мiської ради, i вони вже доступнi на сайтi Львiвської мiської ради. Їх розробили спiльно з робочою групою, в яку входять багато фахових людей: iсторикiв, представникiв мистецьких середовищ, культурних дiячiв Львова.
“Ми хочемо бачити пропозицiї щодо того, як мають виглядати поховання вiйськових, поховання наших українських Героїв. Ми хочемо бачити iнклюзивний простiр, адже багато побратимiв будуть вiдвiдувати комплекс на крiслах колiсних. Ми хочемо бачити зону для днiв пам’ятi. Ближче до вулицi Мечникова можуть бути досить великi зiбрання i вшанування пам’ятi Героїв. Це має бути з одного боку комфортний простiр з точки зору доступностi i перебування, а з iншого – вiн має нести на собi цю меморiальну функцiю, вiн має бути значущий. Також це має бути певний простiр меморiального скверу, де в ландшафтнiй формi буде наголошено на iсторичних подiях, росiйсько-українськiй вiйнi, в ходi якої вiддали свої життя українськi Герої, якi похованi на вулицi Мечникова”, – розповiв Антон Коломєйцев.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, проєкти приймають до 18 березня. Переможцiв конкурсу визначать у квiтнi.
Переможцям виплатять премiї. За перше мiсце – 500 тис. грн., за друге мiсце – 300 тис. грн., а за третє мiсце – 200 тис. грн. Важливо, що фiнансування конкурсу та виплата премiй переможцям здiйснюватиметься не за рахунок коштiв мiського бюджету, а виключно за кошти благодiйникiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *