На вiдбудову пошкоджених будiвель уклали вже 20 договорiв

На вiдбудову пошкоджених будiвель уклали вже 20 договорiв

20 договорiв на вiдновлення пошкоджених через  вiйну будiвель – це не тiльки старт вiдбудови, а й збереження державних коштiв. На сьогоднi завдяки тендерам Агентства вiдновлення очiкувана вартiсть робiт за 20 договорами зменшилася на 65 млн. грн. Загальна сума тендерiв – 932 млн. грн.

У Київськiй областi 14 договорiв, у Сумськiй – 4, по одному – в Херсонськiй та Чернiгiвськiй областях. Це житловi будинки, адмiнiстративнi примiщення, їдальня в Iванiвському лiцеї на Чернiгiвщинi, а також лiкарня й полiклiнiка у Тростянцi на Сумщинi.
Серед останнiх укладених угод – вiдбудова чотирьох багатоквартирних будинкiв у Бородянцi.
Бородянка розташована за 50 км вiд столицi. Це один iз тих населених пунктiв Київської областi, що найбiльше постраждали вiд жорстокостi росiйської армiї. Тут на початку повномасштабного вторгнення тривали бої, мiстечко постiйно обстрiлювали з рiзних видiв зброї. Головна вулиця Бородянки, яка так i називається – Центральна, була зруйнована практично вщент. Руйнувань або пошкоджень зазнали близько 2 тис. будiвель – практично всi, що були в мiстi.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, Агентство вiдновлення уклало договори на вiдбудову таких житлових будинкiв у Бородянцi: по вул. Центральнiй, 425-б, вул. Центральнiй, 308, вул. Парковiй, 2, та вул. Семашка, 4.
Проведення тендерiв дало змогу зменшити вартiсть робiт орiєнтовно на 20 млн. грн.
Також Агентство вiдновлення уклало договiр на капiтальний ремонт споруди i фасаду адмiнiстративної будiвлi в с. Високопiлля Херсонської областi. Село перебувало в окупацiї до вересня 2022 р., поки його не звiльнили ЗСУ. До вiйни тут жило кiлька тисяч людей. В населеному пунктi триває вiдбудова. Поруч iз житлом важливо повернути людям можливiсть отримувати необхiднi послуги.
Вiдбудову проводять за кошти Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї рф.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *