Подано заяви на компенсацiю за 100 тис. кв. м знищеного житла

Подано заяви на компенсацiю за 100 тис. кв. м знищеного житла

Як повiдомляє Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури, з 1 серпня, дня запуску механiзму компенсацiї за знищене житло, було подано понад 1400 заяв. Найбiльше їх надiйшло вiд жителiв Харкiвської (597), Київської (428) та Чернiгiвської (113) областей.

Загальна площа зруйнованого житла, щодо якого подано заяви, становить майже 100 тис. кв. м.
Майже 59% поданих заяв стосуються компенсацiй за знищенi квартири, трохи бiльше 40% – компенсацiй за знищенi будинки, повiдомляє Commercial Property.
Розгляд заяв має стартувати з 15 серпня, коли розпочнуть роботу спецiальнi комiсiї, створенi при органах мiсцевого самоврядування.
Компенсацiя за знищене житло надаватиметься у формi електронного сертифiката, який можна буде використати для купiвлi житла на первинному чи вторинному ринках або ж для iнвестицiй у майбутню нерухомiсть.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, компенсацiя за знищене житло – другий етап реалiзацiї державної програми iз забезпечення житлом українцiв, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслiдок збройної агресiї рф. Першим етапом був запуск у травнi програми компенсацiї ремонту житла, яке постраждало вiд воєнних дiй.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *