У Днiпрi готують укриття у дитячих садочках

У Днiпрi готують укриття у дитячих садочках

Улаштованi укриття та знання домедичної допомоги для вихователiв. З метою органiзацiї освiтнього процесу для дошкiльнят Днiпра у 82 садочках здiйснюється улаштування найпростiших укриттiв. Адже у планах – наприкiнцi жовтня органiзувати групи короткотривалого дня в 20 закладах дошкiльної освiти, далi поступово впроваджувати процес щотижня у 5 закладах, до кiнця листопада буде вже 47 таких закладiв.

Чергова по мiсту – заступниця начальника управлiння освiти департаменту гуманiтарної полiтики Днiпровської мiської ради Олена Яковенко перевiрила готовнiсть укриттiв у дитячих садочках.
Вiдвiдали КЗДО №92 ДМР, там вже облаштоване укриття для вихователiв й малечi. Є мiсця для сидiння, вбиральня, душова кабiна. Запаси технiчної та питної води, тощо.
“Ми намагаємось створити безпечнi умови для наших вихованцiв, для того, щоб навчальний процес й розважальний для дошкiльнят був безпечним. Групи пiдготовленi, укриття улаштоване”, – показала директорка КЗДО №92 ДМР Тетяна Макеєва.
“Побаченим задоволена, чекаємо на вiдповiднi акти вiд ДСНС. Зазначу, розумiючи безпекову ситуацiю, це будуть групи короткотривалого перебування до чотирьох годин. Одна група – до 15 дiтей. У цьому садку готово 6 груп, тобто сюди до 90 дiтей зможуть вiйти”, – уточнила чергова по мiсту Олена Яковенко.
До того ж перевiрили садочок на базi закладу загальної та середньої освiти КЗО “НВК №103” ДМР.
“В укриттi є вода технiчна, питна. Є мiсця для сидiння, iграшки, тощо. Тут проводяться iгри, навчальний процес, щоб не припиняти розвивати наших дошкiльнят”, – сказав директор КЗО “НВК №103” ДМР Анатолiй Чорний.
“Подивилася, як налаштований процес. Задоволена тим, що побачила, адже тут вже навчається малеча. Зазначу, на даний час такi групи працюють у 8 гiмназiях з дошкiльними пiдроздiлами”, – уточнила заступниця начальника управлiння освiти департаменту гуманiтарної полiтики ДМР Олена Яковенко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, до того ж вихователi одного з дитячих садочкiв Днiпра проходили й спецiальнi курси домедичної допомоги. Вихователька Тетяна Семошкiна працює вже майже десять рокiв.
“Дуже кориснi знання, я дiзналась, що таке критична/не критична кровотеча, навчилась накладати правильно турнiкети. Було цiкаво, пояснювали дуже добре. Для мене важливо, що я зможу вже зi знанням пiдiйти до надання домедичної допомоги, якщо буде потрiбно”, – пiдсумувала Тетяна Семошкiна.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *