У гарячих точках збудують шкiльнi бомбосховища

У гарячих точках збудують шкiльнi бомбосховища

Представництво Європейського Союзу в Українi анонсувало видiлення 15 млн. євро на будiвництво шкiльних бомбосховищ у гарячих точках. Своєю чергою Литва вiзьме на себе зобов’язання з реалiзацiї цього проєкту та окремо надасть Українi додатковi 500 тис. євро вже найближчим часом.

Вiдповiдна угода мiж Представництвом Європейської комiсiї в Українi та литовським Центральним агентством управлiння проєктами CPVA була нещодавно пiдписана, повiдомляє Property Times.
Панi посол Євросоюзу в Українi Катарiна Матернова, коментуючи пiдписання цього важливого документу, звернула увагу громадськостi на наступне: “Росiйська вiйськова агресiя позбавляє тисячi українських дiтей нормального життя та освiти. Наша остання iнiцiатива пiдкреслює непохитну вiдданiсть ЄС забезпечити максимально безпечне освiтнє середовище для всiх дiтей в Українi”.
Створення проєкту та пiдписання вищезгаданої угоди мiж європейськими партнерами є результатом спiльних зусиль ЄС, Литви та CPVA заради вiдновлення України. Розроблена Єврокомiсiєю програма цього разу передбачає допомогу тим регiонам, якi в бiльшiй мiрi потерпають вiд активних бойових дiй, серед них: Харкiвщина, Сумщина, Чернiгiвщина, Запорiжжя, Миколаївщина та Одещина.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, через знищення агресором шкiл, дитячих садкiв та iнших освiтнiх закладiв кожна сьома школа в Українi пошкоджена або зруйнована. Сьогоднi бiльше нiж 1,6 млн. школярiв i 200 тис. дошкiльнят не вiдвiдують навчальнi заклади. В країнi зростає поколiння дiтей, якi взагалi не ходять до школи. Своєю чергою близько 900 тис. українських дiтей заявляють про бажання навчатися виключно дистанцiйно.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *