У Львовi застерiгають вiд купiвлi МАФiв

У Львовi застерiгають вiд купiвлi МАФiв

У мережi почастiшали випадки продажiв МАФiв. Малi архiтектурнi форми подекуди продають за цiною житла. Юристи департаменту мiстобудування застерiгають мешканцiв вiд купiвлi тимчасових споруд.

За даними департаменту мiстобудування, у Львовi знову активiзувалися так званi “продавцi” МАФiв. На однiй iз платформ для продажу товарiв працiвники вiддiлу правового забезпечення департаменту мiстобудування зафiксували кiлька таких оголошень. Цiни на тимчасовi споруди подекуди сягають вартостi цiлої квартири.
“Продають павiльйони на вулицях Тарнавського, 33, Сихiвськiй, 12, та Личакiвськiй, 44. Вартiсть найдешевшого – $6500. Грошi чималi, а надто зважаючи, що споруда за адресою вул. Личакiвська, 44, є цiлком незаконною. Цей МАФ не входить до Комплексної схеми розмiщення тимчасових споруд та не має паспорта прив’язки. А отже, є самовiльним i пiдлягає демонтажу”, – застерiгають у вiддiлi правового забезпечення департаменту мiстобудування.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у Львовi дiяльнiсть тимчасових споруд регулює ухвала “Про здiйснення пiдприємницької дiяльностi у тимчасових спорудах на територiї мiста Львова”. Вiдповiдно до неї, павiльйони, якi не внесено у комплексу схему i якi не мають вiдповiдних дозвiльних документiв, пiдлягають демонтажу.
Втiм, не лише тому небезпечно купувати через iнтернет тимчасовi споруди. Юристи департаменту мiстобудування наголошують, часто в iнтернетi продають МАФи, якi є в Комплекснiй схемi, але продавцi манiпулюють тим, що видають тимчасовi споруди за нерухомiсть. Проте це не так.
“Юридично вам продають будiвельнi матерiали, якi тимчасово розташованi на комунальнiй землi. Чи потрiбнi вам будматерiали за цiною квартири у $55 тис.? Придбання квартири – це iнвестицiя у нерухомiсть. А купiвля споруди, що тимчасово стоїть на мiськiй землi, – невиправданий ризик. Незнання закону не звiльняє вiд вiдповiдальностi. Будьте уважнi та пам’ятайте, що йдеться насамперед про тимчасовi споруди”, – наголошують в департаментi мiстобудування.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *