У Львовi на мiсцi непрацюючого заводу збудують житловi комплекси

У Львовi на мiсцi непрацюючого заводу збудують житловi комплекси

На мiсцi Львiвського експериментального механiчного заводу бiля парку Погулянка у Львовi планують збудувати новий житловий квартал iз апарт-готелем, громадськими примiщеннями та пiдземною парковкою. Вiдповiднi змiни до детального плану територiї, обмеженої вулицями Зеленою, Пiвколо та Жасминовою, оприлюднили на сайтi Львiвської мiськради.

Сам ДПТ у районi вулиць Зеленої, Пiвколо та Жасминової депутати Львiвської мiськради затвердили ще у 2020 р. Вiн передбачав створення на мiсцi заводу великого спортивного майданчика. У 2021 р. ТзДВ “Львiвський експериментальний механiчний завод” звернулось в мiськраду за дозволом на внесення змiн у детальний план, а в серпнi 2023 р. проект внесення змiн винесли на громадське обговорення, повiдомляє Property Times.
Проект змiн до ДПТ охоплює площу 7,65 га. Крiм колишнього заводу, на дiлянцi розташованi кiлька новобудов, гаражi та склади. Натомiсть тут пропонують збудувати новий житловий квартал iз прибудованими об’єктами громадського призначення та пiдземним гаражем, а наявну адмiнбудiвлю пропонують переобладнати пiд апарт-готель i дитсадок. Крiм цього, наявнi адмiнiстративнi будiвлi мiж вул. Зеленою та Жасминовою планують перебудувати пiд триповерховий ТРЦ.
Також ДПТ передбачає реконструкцiю вул. Жасминової, будiвництво нової частини вул. Пiвколо з прокладанням велодорiжки, оскiльки основнi заїзди до нових житлових кварталiв передбаченi з вул. Жасминової, проїзду Жасминова-бiчна та вул. Пiвколо-Проектованої.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, для реалiзацiї детального плану його має затвердити сесiя Львiвської мiськради. Сам завод заснували у 1944 р. як ремонтно-механiчний. Пiдприємство випускало весь комплекс обладнання для будiвництва та випробування газо- i нафтопроводiв. У останнi роки завод остаточно зупинив роботу, а колишнi цехи пустують.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *