У США відкрили завод, який поглинає вуглекислий газ з атмосфери

Завод з переробки
вуглекислого газу

У штаті Каліфорнія відкрили унікальний завод. Його робота спрямована на те, щоб поглинати вуглекислий газ з атмосфери.

Про це повідомляє Slashdot 

Найбільший в світі: у Китаї побудують вітрогенератор вищий за Ейфелеву вежу

Підприємство побудувала компанія Heirloom Carbon Technologies. Завод є доволі невеликим – щороку тут поглинатимуть максимум 1 000 тонн вуглекислого газу, що дорівнює викидам від близько 200 автомобілів. Але в Heirloom сподіваються на швидше зростання. На думку деяких вчених, технологія на підприємстві може мати вирішальне значення для боротьби зі зміною клімату.

Як працює технологія

  • Технологія Heirloom базується на простій хімії. Головна роль у цьому процесі відводиться вапняку, який утворюється під час взаємодії вуглекислого газу та оксиду кальцію. У печі на підприємстві вапняк нагрівають до високих температур, в результаті чого виділяється вуглекислий газ, який “закачують” в резервуар для зберігання.
  • Оксид кальцію, який після цього залишається, заливають водою та виставляють у стелажах на відкрите повітря. Впродовж трьох днів оксид кальцію поглинає вуглекислий газ із повітря, в результаті чого знову утворюється вапняк.
  • Після цього його повертають до печі, і цикл повторюється. В природних умовах цей процес триває роками, а на підприємстві його просто пришвидшують.
  • Heirloom не розголошує точну ціну, але за підрахунками експертів відлов обійдеться у $600-1000 за тонну вуглекислого газу, що робить його безумовно найдорожчим способом обмеження викидів (навіть після нових федеральних податкових кредитів у розмірі до $180 за тонну).

В Іспанії створили гібридну вітряну турбіну з сонячними панелями (ФОТО) 


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Водовідведення з проїзної частини мостів, що потрібно знати?


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *