З Румунiєю обговорили прогрес i плани з розбудови пунктiв пропуску на кордонi

З Румунiєю обговорили прогрес i плани з розбудови пунктiв пропуску на кордонi

Пiд час вiйни пункти пропуску стали стратегiчно важливим напрямком розвитку й пiдтримки експортного потенцiалу та iмпорту, вiдтак посилення пропускної спроможностi, реконструкцiя самих КПП та iнфраструктури навколо них є прiоритетом Агентства вiдновлення у 2024 р.

“Це зерно, це гуманiтарна допомога i вiйськова технiка, це експортна спроможнiсть – прикордонна iнфраструктура сьогоднi є надважливою для України”, – пояснює голова агентства Мустафа Найєм.
Рiшення про передачу 29 пунктiв пропуску до сфери вiдповiдальностi Агентства вiдновлення Уряд прийняв у березнi минулого року. Це дозволить агентству комплексно планувати й реалiзовувати проєкти для полiпшення логiстики з країнами-союзницями, реконструювати, модернiзувати та розвивати. Наразi 23 КПП у 5 областях вже переданi вiд Держмитслужби, ще 6 – у процесi передачi. На кордонi з Румунiєю у пiдпорядкуваннi агентства  КПП “Солотвино – Сiгету Мармацiєй” у Закарпатськiй областi, “Порубне – Сiрет” у Чернiвецькiй областi.
Також у фокусi зустрiчi – вiдкриття нових КПП на кордонi з Румунiєю. Україна та Румунiя працюють над новими проєктами вантажних пунктiв пропуску Бiла Криниця – Клiмауць та Бiла Церква – Сигету-Мармацей.  
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, з листопада минулого року Служби вiдновлення розпочали поточнi ремонти на пунктах пропуску, якi отримали в пiдпорядкування. За пiдтримки мiжнародних партнерiв планується проведення капiтальних ремонтiв, будiвництва та реконструкцiї. Узгоджується фiнансування проєктiв у межах програми ЄС CEF, програми МОМ, виконання робiт за пiдтримки проекту USAID “Економiчна пiдтримка України”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *