Скринька Пандори вдома: чому українцям потрібен декор житла

Ремонт – не завжди так просто, як думають деякі українці. Важливо зважати на всі фактори. А особливо на декор, адже без нього інтер’єр не може бути завершеним. Саме ця деталь задає настрій вашому приміщенню, оживляє його та показує ваш характер. З його допомогою приміщення можна як освітлити, так і надати певну оригінальність. Головне у цій справі не захопитися.

Про це пише дизайнер інтер’єру у Львові.

Декор – це необхідність чи зайва трата коштів?

Дизайнери рекомендують при виборі декору:

  1. зразу оцінювали предмет декору з точки зору практичності та зручності;

  2. дотримуватися стилю та концепції інтер’єру;

  3. мати почуття міри, обирати мінімальну кількість предметів.

Дотримання цих правил може вберегти вас від зайвих затрат, але надати дорогого, стильного вигляду вашому дому.

Декорують простір не лише дрібними елементами. До предметів декору відносять:

  • меблі та їх фурнітуру;

  • види та форми штучного освітлення;

  • вироби з текстилю.

При виборі меблів варто звернути увагу також на їхню зручність та практичність. Але не потрібно забувати, що купувати ви їх будете на роки, тому зовнішній вигляд теж грає роль.

Однак певні речі можуть виглядати просто недоречно. Наприклад, шафа з вензелями в інтер’єрі стилю хай-тек чи диван, обивка якого не гармонує із кольорами кімнати, в якій він стоїть.

Освітлення в декорі

Штучне освітлення теж може виконувати декоративну функцію. Його використовують для створення акцентів, розширення простору. Це можуть бути оригінальні чи просто потрібні вам за кольором, концепцією абажури, цікавих форм і рішень люстри та світильники.

Також затишку вашій оселі може надати декор із текстилю. Різноманітні декоративні подушки (наволочки), покривала, скатертини, штори тощо.

Обдумайте кожну дрібницю

Перед покупкою певного декору всі деталі інтер’єру мають бути ретельно продуманими. Вони повинні гармонійно поєднатися із вашим інтер’єром та з вами. Підбір декору – це тонкий процес, який передбачає і базові знання стилів, поєднання кольорів, відчуття смаку тощо.

Але саме це надасть вашій оселі унікальності та відчуття домашнього затишку. Не треба недооцінювати декор, адже саме з ним ваш інтер’єр буде збалансованим і живим.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи реально створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми писали, скільки доведеться викласти за дизайн-проєкт квартири.

Ще ми повідомляли про комфортне smart-життя і розповідали, як використати "розумні" технології для покращення житла, а також про те, як розпізнати небезпечний ЖК для купівлі квартири.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *