Іспанська Cellnex Telecom погоджується продати частку в данському та шведському бізнесі за €730 млн

Cellnex Telecom SA погодилася продати частку у своєму бізнесі у Данії та Швеції приблизно за €730 млн з метою скорочення боргу.

Приватна інвестиційна компанія Stonepeak погодилася купити 49% акцій за авансовий платіж у розмірі €558 млн плюс €130 млн через три роки після закриття та виплату €40 млн, що очікується у 2026 році, йдеться у заяві Cellnex у п’ятницю. Очікується, що угоду буде закрито не пізніше першого кварталу.

Угода знаменує собою перший великий продаж Cellnex відтоді, як Марко Патуано обійняв посаду головного виконавчого директора найбільшого в Європі оператора вишок. Хоча Патуано дав зрозуміти, що стримування боргу є пріоритетом, він також сказав, що компанія може звернутися до фінансових інвесторів для допомоги у фінансуванні угод, якщо це необхідно.

Патуано заявив у липні, що Данія і Швеція — це два ринки, де консолідація, швидше за все, відбудеться, але для цього процесу буде потрібно партнер із «великими кишенями». Оператор вишок прийшов до Данії та Швеції після купівлі європейських веж CK Hutchison Holdings Ltd. 2021 року.

Cellnex уклала вигідну угоду, отримавши премію до свого поточного торгового коефіцієнта та суми, яку компанія заплатила за активи два роки тому, сказав аналітик New Street Research Джеймс Ратцер. За його словами, продажі також допоможуть проекту зі скорочення частки позикових коштів.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *