ЄС планує створити новий фонд для стимулювання розвитку технологій подвійного призначення

Європейський Союз розглядає можливість створення спеціального фонду для стимулювання розвитку технологій, які можуть служити як військовим, так і громадянським цілям, у рамках своїх зусиль із забезпечення економічної безпеки блоку.

Проєкт документа за цією пропозицією є одним із елементів пакета економічної безпеки, який буде представлений наступної неділі. Це частина більш широкого плану, який фокусується на критично важливих технологіях, таких як чіпи, штучний інтелект, квантові вирощування та біотехнології, а також на ноу-хау та інвестиціях, пов’язаних з ними. Ціль є забезпеченням того, щоб вони не виявилися в чужих руках.

Новий інструмент зі своїм власним бюджетом і правилами є одним із трьох варіантів, викладених у документі, два з яких потребують зміни правової бази програм, які в даний час орієнтовані в першу чергу на громадянські НІОКР. Другий варіант показує, що ще можна зробити за допомогою існуючих механізмів і схем.

Стратегія, яка також включає розвиток партнерських відносин із країнами та організаціями-однодумцями, займає центральне місце в спробах ЄС «знизити» зі сторони Китаю, не даючи таким країнам, як росія, заволодіти компонентами, які використовуються в сьогоднішньому озброєнні або в майбутньому. а також нарощувати вітчизняну промисловість.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *