Експерт  пояснив недоцільність побудови паркінгу на косі Собаче гирло

Столичні забудовники намагаються знищити чергову рекреаційну зону

Автомобільний паркінг на території ландшафтної зони Собаче гирло, що на Оболоні, не додасть зручностей мешканцям міста, зокрема й людям з обмеженими фізичними можливостями.

Про це журналістам  ”В тіні Каштана” заявив київський активіст, ветеран російсько-української війни Олег Симороз.

«Моя позиція як людини, яка користується активно і протезами, і кріслом колісним, і я їжджу на авто кожен день. На ручному керуванні  керую авто кожен день. Я зі всією відповідальністю заявляю, що цей паркінг там не потрібен», — сказав Симороз.

За його словами, на це існує багато причин. Адже інклюзивність повинна враховувати  інші пріоритети: спочатку потрібно впорядкувати ситуацію з доступністю там, де живуть люди.

«Зараз, — наголосив співрозмовник, — військові поранені, важко поранені, вони з будинків не можуть вийти. Зі старого житлового фонду, зокрема, найбільше не можуть вийти. В заклади громадського харчування ми не можемо потрапити, у вбиральні, вибачте, користуватися громадським транспортом. Ну, про який паркінг на Оболонській набережні можна тут говорити, коли я в центральній частині міста Києва не можу нормально пересуватися!».

У цьому контексті Олег Симороз наголосив, що реальною причиною просування ідеї будівництва паркінгу є зацікавленість певних осіб, зокрема  відомих столичних забудовників і чиновників, в тому, аби «освоїти» бюджетні гроші, які будуть виділені в разі ухвалення рішення про будівництво.

Детальніше про те, які проблеми виникнуть внаслідок  забудови Собачого гирла на Оболоні, дивіться в новому випуску ”В тіні Каштана” за посиланням.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *