Письменники б’ють на сполох: нависла загроза над Літературним сквером

Письменники виступають проти забудови Літературного скверу.

Під час нинішньої хаотичної забудови Києва може бути знищено відомий зелений куточок у центрі столиці

Йдеться про Літературний сквер на вулиці Олеся Гончара, який може перетворитися на будівельний майданчик. Проти руйнування зеленої зони рішуче виступили письменники та поети. Вони направили звернення на адресу Київського міського голови Віталія Кличка за підписом голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського.

«Громада і Національна спілка письменників України вже більше двадцяти років бореться зі спробами незаконного будівництва багатофункціонального комплексу біля Літературного скверу, який  знаходиться в межах Центрального історичного ареалу Києва по вулиці Олеся Гончара і який має стати будівельним майданчиком і  прибудинковою територією цього комплексу, -зазначається в листі. – Ще у 2017 році обстеження ділянки, здійснене  Міністерством культури України, показало, що будівництво на цій території є порушенням законодавства України у сфері охорони культурної спадщини. Мінкульт видав припис про зупинення робіт. Проте забудовники «Ділайвест» і МЖК «Оболонь», не згірше ворогів скориставшись складною воєнною ситуацією в країні, знов намагаються захопити територію Літературного скверу, що рівнозначно знищенню унікальної локації історичної та культурної пам’яті».

Митці просять Віталія Кличка домогтися, аби зупинити плани забудовників. На захист куточка природи виступили також мешканці будинку № 52 по вулиці Олеся Гончара, зокрема відомі письменники Петро Перебийніс, Анатолій Качан, Павло Щегельський, Раїса Харитонова та інші.

Читайте також: ЛУК’ЯНІВСЬКІ БЕТОННІ ДЖУНГЛІ

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *