У Львовi пiдсумували результати розвитку агломерацiйних процесiв

процесiв” />

У Львовi представники Ради Європи в Українi пiдсумували результати розвитку агломерацiйних процесiв у Львiвськiй громадi та областi в цiлому. А також обговорили стратегiю розвитку Львiвської агломерацiї, яку нинi напрацьовують у регiонi.

Зустрiч-презентацiя вiдбулася у стiнах ЛМР за участю депутатiв мiської ради, заступника мiського голови з мiстобудування та iнiцiаторiв зустрiчi – департаменту мiської агломерацiї.
“Основнi висновки представникiв Ради Європи – розумiння серед Львiвської та сусiднiх громад, зокрема i мешканцiв, що вiд потенцiйної спiвпрацi виграють всi. Це пiдтверджує i розлоге соцiологiчне опитування, яке наприкiнцi березня завершив Київський мiжнародний iнститут соцiологiї. А дiяльнiсть успiшних метрополiй, як, скажiмо, ближча до нас Кракiвська, лише пiдтверджують переваги агломерацiї. У країнах ЄС i не лише це давно вже стала практика. Понад 10 рокiв Єврокомiсiя фiнансово пiдтримує агломерацiйнi проекти, до яких залучено двi i бiльше сусiднi громади. Тож за умови створення повноцiнної Львiвської агломерацiї на таку пiдтримку можемо претендувати i ми. Рада Європи вже напрацювала близько двох десяткiв програм для майбутньої реалiзацiї у нашому регiонi”, – зазначили у департаментi мiської агломерацiї ЛМР.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, стратегiю Львiвської агломерацiї розробляють згiдно iз розпорядженням Львiвської ОВА та за пiдтримки Ради Європи. Восени має вiдбутися фiнальне затвердження цього документа.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *