GQG купила частку в Adani Power за $1,1 млрд

Акції Adani Power Ltd. зросли після того, як GQG Partners придбала 8,1% від загальної кількості випущених в обіг акцій фірми приблизно за $1,1 млрд за допомогою пакетних угод.

Бізнес з виробництва теплової енергії, що належить голові правління мільярдера Гаутаму Адані, зріс на 3,1%, а в четвер на торгах у Мумбаї закрився зростанням на 2,4% після того, як напередодні американський інвестор купив понад 310,9 млн акцій.

Конгломерат Power-to-Port звернувся за міжнародною підтримкою та фінансуванням, щоб оговтатися від руйнівної атаки коротких продавців на початку цього року. Це одна з найбільших масових угод родини Адані.

Ця угода укладена через кілька днів після того, як аудитор Adani Ports and Special Economic Zone Ltd. подав у відставку, що посилило побоювання щодо якості бухгалтерського обліку в індійському конгломераті.

“Продаж більшої кількості акцій компаній Adani може допомогти задовольнити великі потреби групи, якщо припустити, що проблеми з управлінням збережуться і призведуть до послаблення доступу до фінансування”, – написала в дослідницькій записці в середу аналітик Bloomberg Intelligence Шарон Чен. За її словами, родина Адані «може залучити понад $15 млрд, зберігаючи при цьому контроль за своїми ключовими публічними компаніями».

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *